Vivo Xplay 5 – Snapdragon 810 processzorral?

Farkas Norman - 2014. szeptember 23.

A feltörekvő kínai gyártó futószalagjáról kerülhet le a világ első QuadHD kijelzős mobilja után az úttörő Xplay 5 modell is, melyben – szintén elsőként – a Qualcomm felsőkategóriás készülékekbe szánt 64 bites Snapdragon 810 lapkája teljesít szolgálatot.

Várhatóan a Qualcomm új, 20 nanométeres gyártástechnológiával készülő 64 bites chipsetje, a Snapdragon 810 dolgozik majd a 2015-ben megjelenő neves csúcsmobilok zömében, de már idén találkozhatunk a bivalyerős lapkával egy kínai telefonban.

 

Qualcomm Snapdragon 810 chipset

 

A Vivo Xplay 5 nevű készülékéről van szó, ami kínai források szerint már idén decemberben – de a legrosszabb esetben is 2015 januárjában – megjelenhet a piacon, s így elsőként büszkélkedhet a Qualcomm újgenerációs chipjével. Érdekesség, hogy a jelenleg elérhető infók szerint a Vivo után az Oppo (a Find 9-ben) és a Xiaomi (a MI5-ben) veti majd be a nyolcmagos, big.LITTLE architektúrájú csúcsprocesszort, s csak ezután jönnek a globális gyártók (Samsung, HTC, LG stb.) hasonló felszereltséggel bíró telefonjai.

Nem meglepő egyébként, hogy a Vivo élen jár a technológiai újdonságok bevetésében; a kínai cég rukkolt elő anno a világ első QuadHD kijelzős okostelefonjával (Xplay 3S) is, megelőzve az Oppót és az LG-t is.

 

Vivo Xplay 3S

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza