Vertu Aster – az eddigi legjobb luxusmobil

Farkas Norman - 2014. október 6.

A Vertu bemutatta legújabb okostelefonját, az Astert. A prémium anyagokból összerakott luxusmodell kategóriájának első gyöngyszeme, amely technikai fronton is magas színvonalat képvisel, hiszen olyan komponensek bújnak meg benne, mint a négymagos Snapdragon 801 processzor, a 13 megapixeles kamera, vagy a 4,7 hüvelykes Full HD kijelző.

A luxusmobilok körében eddig csak elvétve találkozhattunk olyan darabokkal, amelyek a prémium anyaghasználatot korszerű, a mobilpiac aktuális csúcsmodelljeiben is megtalálható hardverrel ötvözik. Az e szegmensben jelenlévő gyártók ugyanis főként a külcsínre és a drága anyagok (nemesfémek, bőr, kristály stb.) jelenlétére koncentrálnak egy-egy készülék megalkotásakor, a tudásra pedig már kevesebb hangsúlyt fektetnek. Az utóbbi években elindult a változás, s a méregdrága, csillogó-villogó luxusmobilok körében is megjelentek okosabb és egyúttal erősebb hardverrel felvértezett modellek (pl. az új BlackBerrykre épülő Porsche Design mobilok).

Az új, nem csak külsejükkel hódítani képes „ékszertelefonok” gyártásába a piac egyik legmeghatározóbb szereplője, a Vertu is belefogott, és igen jó eredményt ért el. Ezt bizonyítja a tegnap bemutatott Aster, amely teljesítmény és képalkotás frontján is hozza a consumer piac csúcsmobiljainak (pl. HTC One M8) szintjét, ugyanakkor a célcsoportot alkotó dúsgazdag felhasználók legmerészebb igényeinek is megfelel prémium anyagaival.

A Vertu Aster indulóára cirka 5350 euró (kb. 1 655 000 forint), a felső határ pedig szinte a csillagos ég és a választott speciális anyagok (pl. struccbőr, borjúbőr) határozzák meg. A telefon egyébként titánötvözetből készült burkolatára angol kézműves munka révén kerülnek fel a drága díszítőelemek.

Ahogy fent említettem, az Aster specifikációja hatalmas előrelépést mutat a korábbi Vertu modellekéhez. Ennek megfelelően előlapjára egy zafírüveggel védett – tehát karcálló – 4,7 hüvelykes, 1280 x 1080 pixel Full HD felbontású érintőkijelző került, működéséért pedig egy négymagos 2,3GHzes- Qualcomm Snapdragon 801 processzor felel 2GB RAM, 64GB belső tárhely, LTE, NFC, WiFi és Bluetooth modul, valamint 2275mAh kapacitású akkumulátor társaságában.

 

 

A 143,4 x 69 x 11,2 milliméteres és 193 grammos luxuskütyüben akkor sem kell csalódnunk, ha fotózásról és videózásról van szó, hiszen hátlapján egy 13 megapixeles Hasselblad minősítéssel bíró, LED villanóval segített kamera csücsül. A videocsevegés és a szelfik szerelmesei a 2,1 megapixeles előlapi kamerára támaszkodhatnak.

A vásárlók – ahogy azt a Vertutól már megszokhatták – olyan exkluzív szolgáltatásokat is kapnak a készülékhez, mint a Vertu Classic Concierge, a Vertu Life, vagy a Vertu Certainity.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza