Heteken belül érkezhet a Microsoft okosórája

Czipperer Dia - 2014. október 20.

Több mint másfél éve lehetett először hallani arról, hogy a Microsoft is beszáll az okosóra versenybe, ám eddig semmi közelebbi információt nem lehetett tudni arról, mivel is készül a redmondi vállalat. Most is csak találgatásokba bocsátkozhatunk, de, ha lehet hinni a pletykáknak, heteken belül be is mutatják az eszközt.

Úttörőnek nem, inkább lemaradónak neveznénk a Microsoftot, aki csatlakozhat a hordható okoseszközöket gyártók sorába saját órájával. A híresztelések szerint a következő hetekben mutathatja be a vállalat az eszközt.

Ha minden igaz, nem egy karperecről, hanem valóban egy okosóráról van szó, amely számos egészséggel és fitnesszel kapcsolatos funkcióval érkezik, mint például a szívritmus mérés.

A Forbes anonim forrásokra hivatkozva számolt be a hamarosan érkező készülékről, amely, ha minden igaz, a népszerű mobilplatformokkal együttműködik majd: természetesen a Windows Phone is köztük van. Emellett az Androidot és az iOS-et rebesgetik még.

A karóra nemcsak szenzorokkal, hanem egészségügyi funkciókkal felvértezve érkezik, így például folyamatosan nyomon tudja majd követni viselőjének pulzusát.

Állítólag a redmondi techóriás az üzemidő terén tűnik majd ki a „tömegből”, hiszen az átlagos egy napos készenléthez képest az ő eszközük két vagy több napot is bír egyetlen töltéssel. Heteken belül kiderül, valóban így van-e.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: wearableworldnews.com

Vissza