HP EliteBook Folio 1020 – csendes társ a munkához

Farkas Norman - 2014. december 3.

Bemutatkozott a HP Windows 8.1 alapú, érintőkijelzővel és anélkül is piacra kerülő notebookja, amely kompakt méretével, minőségi anyagaival, hangtalan működésével és kényelmes gépelést biztosító billentyűzetével próbálja levenni a lábukról a felhasználókat.

A HP lerántotta a leplet új, elsősorban üzleti felhasználóknak szánt notebookjáról. Az EliteBook Folio 1020 jól felszerelt munkagép, amely méretéből és súlyából fakadóan könnyen hordozható és használható, ugyanakkor tudásából, anyaghasználatából és extra funkcióiból könnyű rájönni, hogy nem egy filléres eszköz.

A Windows 8.1 rendszer köré épülő gép 12,5 hüvelykes Quad HD kijelzővel rendelkezik, amely a vásárló igénye szerint akár érintésérzékeny is lehet. A készülék könnyű, mégis azt a benyomást kelti használójában, hogy nagyon egyben van, s ezt a kemény, de pehelysúlyú váznak köszönheti, amit lítium-magnézium ötvözet és szénszálak alkalmazásával fejlesztettek ki a HP mérnökei.

A Folio 1020 alkotásra termett, ezt tökéletes nyomásponttal megáldott billentyűkből álló klaviatúrája is bizonyítja, amin akár utazás közben is érdemben pötyöghetünk. A produktivitást hajszoló felhasználók ráadásul teljes nyugalomban dolgozhatnak a notebookon, ugyanis az zajongás nélkül teszi a dolgát. Ezt annak köszönheti, hogy se hűtőventillátor, se merevelemez nincs benne. Utóbbi helyett mozgóalkatrészektől mentes, így kevésbé kényes, ugyanakkor időtállóbb SSD meghajtót vetett be gyártó.

A HP Noise Reduction Software névre hallgató zajszűrő megoldása is bekerült a gép repertoárjába, ami különösen akkor jöhet jól, amikor szuperfontos videohívásokat bonyolítunk le a Folio 1020 HD webkameráján keresztül.

 

 

Az EliteBook Folio 1020 várhatóan 2015 januárjában kerül piacra, árát még homály fedi.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza