Víz- és folttaszító nanotechnológiás pólók a piacon [Videó]

Farkas Norman - 2014. december 9.

Az ausztrál Threadsmiths piacra dobta hidrofób nanotechnológiával felvértezett pólóit. A speciális ruhadarabok igen kelendők lehetnek az újdonsült anyukák körében, hiszen nemcsak a vizet taszítják, hanem a különböző szennyeződések megtapadását is képesek meggátolni, így a kisgyerekek számára kifejezetten ideálisak.

A nanotechnológia már több területen is bizonyította hasznosságát; gondolhatunk a Motorola és a Nokia egyes víztaszító bevonattal ellátott készülékeire, vagy azokra a fürdőruhákra, amik pancsolás után is szárazak maradnak.

Ha érdekelnek a hidrofób technológiával felvértezett ruhadarabok, akkor jó hírünk van, ugyanis megjelent a piacon egy új, pólókból álló termékvonal, amely ebben a mezőnyben versenyez. Az ausztrál Threadsmiths nevével fémjelzett hi-tech göncök nemcsak a vizet, hanem a különböző szennyeződéseket is távol tartják a különleges nano bevonatuk révén, így viselőiknek nem kell attól félniük, hogy nehezen kimosható foltokkal találják szemben magukat. A pólókra kerülő víz és piszok ahelyett, hogy beivódna az anyagukba, egyszerűen lepereg róluk.

Úgy tűnik, a vállalatnak nincsenek kétségei afelől, hogy a pólói nem koszolódnak, legalábbis erre utal, hogy kizárólag fehér árnyalatban értékesíti őket. A (még) nem mindennapi ruhadarabok speciális képességének egyébként ára van: egy szimpla rövid ujjú póló 65 dollárba kerül.

 

 

A Threadsmiths tervei szerint később bővül a választék, és a férfiak, nők és a gyerekek is találhatnak a méreteiknek és stílusuknak megfelelő nanotechnológiás termékeket a kínálatban. A gyerkőcöknek szánt hidrofób cuccokban különösen nagy lehet a potenciál, hiszen az anyukák biztosan előszeretettel öltöztetnék csemetéiket olyan ruhába, ami nem gyűjti a foltokat.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza