Hazánkban a Canon élmezőnybe szánt gépei – EOS 7D Mark II és Powershot G7 X

Kütyü Magazin - 2014. december 11.

Már Magyarországon is elérhető a professzionális EOS-1D X-ben megismert technológiákat is felvonultató EOS 7D Mark II, amely gyorsaságot és kiemelkedő teljesítményt nyújt a fotósoknak. Megérkezett a hazai üzletekbe a kompakt Powershot G7 X modell is, aminek repertoárjában az NFC és a WiFi támogatás egyaránt megtalálható, így kényelmesen megoszthatjuk a vele lőtt fotókat.

EOS 7D Mark II

Fókuszban a gyorsaság

Az időjárásálló, erős magnéziumötvözet vázában GPS-t és digitális iránytűt is rejtő EOS 7D Mark II 10 kép / másodperc sebességgel készít sorozatfelvételeket. Erre részben az új exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segítségével képes, amelynek az élettartama 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors, 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan fókuszban tartja a célpontot. Minden autofókusz-pont kereszt, a középső pedig kettős kereszt típusú, ami f/2.8-as rekesz mellett is lehetőséget ad az élességállításra. A gyenge fényviszonyok esetén is megfelelő pontosság mellett az AF-rendszer másik különlegessége a személyre szabhatósága, az EOS-1D X-éhez hasonló menüben.

Az EOS 7D Mark II 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelőjének natív ISO tartománya 100-tól 16 000-ig terjed, de ez az érték szoftveresen akár 51 200-ig kiterjeszthető. Az egyéni fotózási szokásokhoz alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új, közel 100%-os lefedettségű kereső található. A profi szintű videózást a tömörítetlen élő mozgókép továbbítását lehetővé tevő HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia támogatja.

A készülék új, 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérője a pontos expozíció mellett arról is gondoskodik, hogy mesterséges megvilágításban a gép akkor exponáljon, amikor a fényerő a legmagasabb – egyes mesterséges fényforrások ugyanis az emberi szem számára láthatatlan vibrálásra, fényerő-ingadozásra hajlamosak. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segíti a precíz tárgykövetést.

Videózásban is ott van a szeren

A remek autofókusz-teljesítményt a Canon Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állítható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes mértékben kontrollálhatók. Az akár Full HD felbontású felvételek képrögzítési sebessége 24p és 60p között változtatható, így lassított felvételek is készíthetők. A tömörítetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően az EOS 7D Mark II-vel készített anyagok tökéletesen illeszkednek a professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba.

Powershot G7 X

A PowerShot G7 X-szel a digitális tükörreflexes gépek színvonalához hasonló minőségű képek készíthetők 24-100 mm-es, kiváló fényerejű, f/1.8-2.8-as objektívjének köszönhetően. A kompakt masinából – a "nagyoktól" eltérően – nem hiányzik az NFC- és WiFi támogatás sem.

 

 

A 20,2 megapixeles felbontású, nagyméretű, 13,2 x 8,8 mm-es képérzékelővel rendelkező fényképezőgép gyenge megvilágítás mellett is remekül helytáll, ráadásul kis mélységélességű, elmosott hátterű fotók elkészítésére is lehetőséget nyújt. 31 pontos AF-rendszerével a PowerShot G7 X másodpercenként 6,5 kép készítésére képes – ezt a tempót a DIGIC 6, a Canon legnagyobb teljesítményű képfeldolgozó processzora teszi lehetővé. A készülék érintőkijelzője 180 fokban dönthető, így a manapság oly trendi szelfik készítésére is ideális.

Ár és elérhetőség

A Canon EOS 7D Mark II váz ajánlott fogyasztói ára 599 900 forint, a Canon Powershot G7 X-ért pedig 214 990 forintot kell kicsengetni.

 

 

 

Vissza