Március 2-án debütál a Galaxy S6 – megvan a végleges koncepció

Farkas Norman - 2015. január 23.

A Samsung egyik magas pozícióban álló embere elárulta, hogy a gyártó március 2-ára tervezi idei zászlóshajója, a Galaxy S6 leleplezését. Mostanra azt is sikerült eldönteni, hogy a több kísérleti modell közül melyiket dobja majd piacra a cég.

A dél-koreai gyártó egyik fejese elmondta a sajtónak, hogy március másodikán, vagyis az idei Mobile World Congress folyamán hullik majd le a lepel a várva várt Galaxy S6 csúcsmobilról. Az időzítés nem túl meglepő, hiszen már korábban hallhattunk rá utaló pletykákat, ráadásul tudjuk, hogy a Samsung előszeretettel villantja meg aktuális nagyágyúját Barcelonában – tavaly is így tett, amikor a Galaxy S5-re várt a világ.

 

 

A bemutató időpontja önmagában nem túl lenyűgöző infó, de szerencsére nem is kell ennyivel beérünk. A BGR forrásai szerint ugyanis a Samsung több koncepció közül végre kiválasztotta azt, amelyik piacra fog kerülni a Galaxy S6 képében.

A végleges modell 5,1 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QHD) felbontású – minden bizonnyal Super AMOLED technológiával készülő – érintőkijelzőt tudhat magáénak, és változattól függően 32, 64 vagy 128 gigabájt méretű, microSD kártyával bővíthető tárhellyel rendelkezik. A régiótól függően Qualcomm Snapdragon vagy Samsung Exynos processzorral piacra kerülő készülék képalkotási képességeit egy 5 megapixeles előlapi és egy 20 megapixeles, optikai képstabilizátorral megáldott hátlapi kamera határozza meg, a gyors mobilnetet pedig a Cat.6-os 4G LTE modem garantálja. A kategóriának megfelelő minőségérzetet a fémből és Gorilla Glass 4 üvegből építkező burkolat biztosítja, az energiaellátást pedig egy 2550mAh kapacitású akkumulátorra bízzák a mérnökök, amibe a támogatott gyorstöltés funkció révén 10 perc alatt akár 4 órányi beszélgetésre elegendő szuflát tölthetünk. A zászlóshajóval debütál majd a Samsung Pay mobilfizetés megoldás, amit az Apple hasonló szolgáltatásának ellenfeleként üdvözölhetünk.

 

A kép csak illusztráció!

 

[Forrás: GSM Arena, BGR]

Vissza