Előrendelhető a Sony okosszemüvegének fejlesztői verziója

Czipperer Dia - 2015. február 17.

A tavalyi CES-en találkozhattunk először a Sony okosszemüvegének, a SmartEyeglassnak a prototípusával. A vállalat most bejelentette, hogy az okuláré már hivatalosan is előrendelhető, ám egyelőre csak a fejlesztői változat.

A Sony bejelentette, hogy előrendelhető SmartEyeglass okoszemüvegének fejlesztői változata (Developer Edition SED-E1). Ez egyben azt is jelenti, hogy nem a végleges termékről van szó.

A szemüveggel kompatibilis mobilapplikáció tegnap került fel a GooglePlay áruház kínálatába. Használatához azonban nem elég csupán letölteni és feltelepíteni a mobileszközre. Előtte installálni kell a Sony Smart Connectet. A SmartEyeglasshoz tartozó applikáció nem jelenik majd meg a telepített alkalmazások között a listában, hanem a Smart Connect hubon vagy az értesítési felületen keresztül érhető el.

A szemüveg közelebbről

A SmartEyeglass elsősorban abban különbözik a Google okosszemüvegétől, hogy két 3 milliméter vastag, 85%-os fényáteresztő képességgel rendelkező lencsével is rendelkezik, amely a felhasználóknak magával ragadóbb kiterjesztett valóság élményt nyújt. Az egyes információk viselőjének látóterében jelennek meg.  

A szemüveg egy 3 megapixeles (15 fps) CMOS szenzorral ellátott kamerával rendelkezik, valamint gyorsulásmérő, giroszkóp, elektromos iránytű és egy fényerő-érzékelő szenzor is helyet kapott benne. Az eszköz a Bluetooth 3.0-án keresztül csatlakoztatott telefon révén (Android 4.4 rendszerű vagy frissebb) a GPS helymeghatározó funkcióval is rendelkezik.

 

A szemüveg irányítására egy kontroller szolgál, amely tartalmazza továbbá az akkumulátort, a hangszórót, a mikrofont és az NFC-t. A beépített érintőszenzorok révén pedig az eszköz menüjét is kezelhetjük.

A szemüveg egy telefonhoz vagy egy okosórához képest nem bír túl sokat. Aktív kamerahasználat mellett 80 percet, kamera nélkül pedig 150 percet egyetlen töltéssel.Ezek az adatok arra vonatkoznak, amikor minden alapbeállításon van.

Az eszköz 840 dollárba, vagyis 670 euróba kerül, és összesen tíz országban – köztük az Egyesült Királyságban és Németországban – lesz előrendelhető márciustól.

 

 

 

Forrás: Sonymobile.com

Vissza