Az MWC-re érkezett a Honor 4X

Kütyü Magazin - 2015. március 5.

A barcelonai MWC (Mobile World Congress) konferencián a Honor is bemutatott egy új modellt. A Honor 4X formatervezési koncepciója, hogy a szépség az egyszerűségben rejlik. Nem mellesleg pedig ez az első teljesen 64 bites Honor okostelefon.

Kiemelkedő teljesítmény

A Honor 4X az első Honor 4G okostelefon 64 bites hardverrel és szoftverrel. A készülék szíve a nyolcmagos Kirin 620 lapkakészlet, mely egyelőre a legfrissebb 4.4-es Android operációs rendszert hajtja. Ez még a nyár folyamán frissíthető lesz Android 5.0 rendszerre.

A Honor 4X erőteljes, 3000 mAh kapacitású akkumulátora akár 72 óra üzemidőt tesz lehetővé átlagos használat mellett, ami annak is köszönhető, hogy a szabadalmaztatott energiagazdálkodási technológia 30 százalékkal csökkenti a telefon energiaigényét. Az erős és stabil 4G képesség csökkenti a 3G-re történő visszaesés esélyét, így jobb vezeték nélküli élményt biztosít a készülék használata közben.

Elegáns formaterv

A Honor 4X elegáns és egyszerűségre törekvő formatervét a divatipar anyagai és textúrái inspirálták. A 3D vászonminta és a fényes logó érdekessé és izgalmassá teszi a hátlapot, melyre a felkarcolt textúrát gyémántvágóval maratják a gyárban annak érdekében, hogy biztosítsák a tökéletes tapintási élményt.

A részletekre éber szemek számára kellemes élményt biztosít az előlap 75 százalékos képernyő/váz aránya, mely a szupervékony készüléket kecsessé is teszi. A képernyő HD (1280x720 px) felbontással rendelkezik, és teljesen laminált a felette lévő üveghez.

 

 

Meggyőző képalkotás

A Honor 4X 13 megapixeles elsődleges fényképezőgéppel és 5 megapixeles előlapi szelfi kamerával van felszerelve. A gyártó más készülékeihez hasonlóan a képkészítés ebben az esetben is rendkívül gyors. A Honor 4X gyorskioldó gombja biztosítja, hogy minden fontos élményt meg tudjunk örökíteni. A pillanatfelvételek használhatóságát rendkívül megnöveli az újrafókuszálási lehetőség, mely biztosítja, hogy az elkészült képeken utólag is meg tudjuk változtatni a fókuszpontot. Az előlapi fényképezőgép szoftvere a szelfik készítését előnézettel segíti, majd az elkészült képeket automatikusan szebbé varázsolja, emellett pedig lehetővé teszi az izgalmas panoráma (széles képernyős) önarcképek készítését.

 

 

A Honor európai kommunikációs vezetője, Lars Weisswange a Honor 4X bemutatása során kiemelte, hogy a gyártó elkötelezett arra, hogy olyan modelleket fejlesszen, melyek igazodnak a fiatal, már a digitális korban született felhasználók életstílusához és pénztárcájához is. A Honor 4X a második negyedévtől elérhető Magyarországon.

 

A Honor 4X főbb jellemzői:

-         5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi fényképezőgép.

-         Erőteljes Kirin 620-as lapkakészlet 64 bites A53 nyolcmagos processzorral.

-         Kettős SIM kártya foglalat, mindkét kártyához egyidejű hálózati csatlakozással.

-         2 GB RAM memória és 8 GB belső tárhely, melyet microSD kártyával tovább lehet bővíteni.

-         Nagy, 3000 mAh-es kapacitású akkumulátor, 590 Wh/l denzitással.

-         5,5 hüvelykes érintőképernyő HD felbontással és 75 százalékos képernyő/váz aránnyal.

-         EMUI 3.0 kezelőfelület Android 4.4 operációs rendszerrel, mely még a nyár folyamán frissíthető 5.0-s operációs rendszerre.

-         A divatipar által inspirált, elegáns dizájn.

 

 

Kulcsszavak: Huawei Honor 4X, MWC 2015
Vissza