Pénzküldés funkcióval bővült a Facebook Messenger

Czipperer Dia - 2015. március 19.

A Facebook új mobilfizetési megoldást épített Messenger alkalmazásába. Az üzenetküldő appal a hangulatjelek mellett ezentúl pénzt is küldhetnek barátaiknak az Egyesület Államokban élő felhasználók.

A Facebook frissítette Messenger alkalmazását. A „lájk” jel mellett balra feltűnt egy dollár ikon, amellyel a felhasználók pénzt küldhetnek barátaiknak. A Messenger ezentúl tehát nem csupán csevegésre használható majd, hanem a beépített mobilfizetési opciónak köszönhetően pénzt is utalhatnak vele a felhasználók.

A szolgáltatás használata nagyon egyszerű. A felhasználóknak mindössze annyi a dolguk, hogy, amikor üzenetet küldenek egy barátjuknak, a csevegőablakban a dollárikonra navigálva kiválaszthatják a pénz összegét, és a fizetés gombra kattintva rögtön el is küldhetik. Az utalás azonnali és ingyenes. Az utalt összeg pedig néhány napon belül megérkezik a címzett számlájára.

 

 

 

Ez mind jól hangzik, de mit kell tenniük a felhasználóknak ahhoz, hogy működjön is a dolog? Mivel a megoldás egyelőre csak az USA-ban érhető el, a usereknek valamilyen Egyesület Államokban működő bank által kibocsátott MasterCard vagy Visa bankkártyával kell rendelkezniük. Ezt kell hozzáadni profiljukhoz, majd meg kell adni egy egyedi azonosítót (PIN kód) a biztonság érdekében. A kompatibilis iOS eszközöknél pedig a Touch ID-t is elfogadja az alkalmazás.

Bár sokaknak kétsége lehet az új szolgáltatással kapcsolatban, azonban a Facebook elmondása szerint már évek óta, egészen pontosan 2007 óta foglalkoznak fizetési megoldásokkal a hirdetők révén.

A Facebook tájékoztatása szerint az újdonság a következő hónapokban debütál az Egyesült Államokban Android, asztali, illetve iOS alapú eszközökön.



 

Forrás: Techspot.com

Vissza