Bemutatkozott a ZTE Nubia Z9 Max és Z9 Mini

Farkas Norman - 2015. március 26.

A ZTE bemutatta új, Full HD kijelzővel szerelt Nubia modelljeit, a Z9 Maxot és a Z9 Minit. Míg előbbi készülék 5,5 colos megjelenítőjével a phabletek kategóriájában versenyez, az 5 hüvelykes Z9 Mini még éppen belefér az okostelefonok szegmensébe.

A kínai gyártó végre hivatalosan is leleplezte a várva várt Nubia Z9 Max és Z9 Mini okostelefonjait. A jól felszerelt párost Pekingben, egy nagyszabású esemény keretében tárták a nagyközönség elé.

A Nubia Z9 Max a ZTE új zászlóshajója, ennek megfelelően igen erős vas került bele. A telefon működéséről egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810 processzor gondoskodik, amit 3GB RAM, 16GB bővíthető belső tárhely és 2900mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A 154,8 x 76,6 x 7,9 milliméteres és 165 grammos készülék előlapján egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőkijelző várja a felhasználókat.

 

 

A Nubia Z9 Mini méret és tudás szempontjából is visszafogottabb ajánlat testvérénél. A 147 grammos mobil lelke egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615 processzor, mely 2GB RAM és 16GB (szintén bővíthető) tárhely társaságában dolgozik. Talán meglepő, de készülék 141,3 x 69,8 x 8,2 milliméteres burkolata alá sikerült egy ugyanakkora aksit bezsúfolni, mint a Z9 Max-ba. Bár telefon kijelzője 5 hüvelykesre csökkent, a felbontással nem variáltak a mérnökök, vagyis a Z9 Miniben dolgozó panel is Full HD felbontással dicsekedhet.

Mindkét újdonság 4G LTE támogatással és komoly képalkotási képességekkel rendelkezik. Hátlapjukon egy 16 megapixeles, f2.0 fényerejű lencsével megáldott és LED vakuval segített kamera csücsül, aminek a 4K videók felvétele sem jelent akadályt. A telefonok előlapjára egy-egy 8 megapixeles szelfi kamerát építettek a ZTE emberei.

 

 

A Nubia Z9 Max és Z9 Mini fedélzetén is az Android 5.0.2 Lollipop rendszer, illetve vannak a Nubia 2.8 felhasználói felülettel felturbózott verziója teljesít szolgálatot.

Ahogy a galériákban sorakozó fotókon is jól látható, a telefonok prémium kisugárzást biztosító fém kerettel rendelkeznek. Míg a Nubia Z9 Mini műanyag hátlapját ízlésünk szerint lecserélhetjük bambusz, vagy akár farmer mintájúra, addig a Z9 Max hátoldala nem levehető, mivel teljes egészében üvegből készült.

A mobilok elérhetőségéről még nincs pontos infónk, de az árukról már igen. A Nubia Z9 Miniért kb. 240 dollárt (65 ezer forint) kell kicsengetni, míg a Z9 Max csúcsmodell cirka 400 dollárba (110 ezer forint) kerül.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza