Személyes eseményekre emlékeztet ezentúl a Facebook

Czipperer Dia - 2015. március 27.

Több éves tesztidőszak után élesedett a Facebook legújabb funkciója, a személyes történetemlékeztető. A közösségi oldal automatikusan megünnepli a Facebookon is megosztott emlékeinket, fontos dátumainkat.

Asztali és mobil verzióban egyaránt elérhető lesz a Facebook újdonsült On This Day funkciója, amely a felhasználók személyes emlékeztetőjeként funkcionál. Azokból az adatokból dolgozik, melyeket feltöltöttünk a közösségi oldalra.

Az új eszközt évekig tesztelték és végül március 24-én, kedden élesítették, bár egyelőre még csak korlátozotttan érhető el. Feladata, hogy a felhasználókat minden fontos momentumról értesítse saját hírfolyamában, amelyeket korábban megosztott az oldallal. Ilyen például saját születésnapunk vagy a házassági évfordulónk.

 

 

 

 

Jelenleg nincs mód arra, hogy kiiktassuk a funkciót a hírfolyamból, de a Facebook elmondása szerint a vállalat a jövőben dolgozik majd azon, hogy az algoritmus a kellemetlen emlékeket kiiktassa, például az olyan emberektől származó posztokat, akikkel már megszakítottuk a kapcsolatot vagy már nem élnek.

A tanulási fázis fontosnak bizonyul, ugyanis a funkció nem csupán a fontos mérföldköveket jegyzi meg, így egyáltalán nem mindegy, milyen fontos momentumokat látunk viszont az életünkből. Az olyan posztokra is kiterjed a hatásköre, amelyekben meg vagyunk jelölve. Így jelenleg akár emlékoldallá nyilvánított profilok is feltűnhetnek egy-egy poszt erejéig. Ezeket –m iután megjelentek a hírcsatornában –, lehet majd törölni, ha valakit zavar.

Az On This Day funkció oldala egyelőre még nem elérhető, azonban hamarosan élesedik, és akkor a felhasználók bármilyen eseményt vagy dátumot törölhetnek, amit nem szeretnének újra látni.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza