Bemutatkozott a Leadcore procival szerelt Xiaomi Redmi 2A

Farkas Norman - 2015. március 31.

A kínai gyártó bemutatta anyaországában a pénztárcabarát Redmi 2A mobilt, amiben a tavaly a Xiaomi által felvásárolt Leadcore műhelyéből kikerült négymagos chipset dolgozik.

A Xiaomi a korábbi mendemondáknak megflelően tovább erősítette belépőszintű, ár/érték arány bajnok okostelefonjainak palettáját. A kínai gyártó ugyanis bemutatta a Redmi 2 új verzióját, a Redmi 2A-t, amely lényegében csak processzorát tekintve különbözik testvérétől.

A 4,7 hüvelykes, 720p HD felbontású kijelzővel szerelt telefon lelke egy négymagos 1,6GHz-es Leadcore L1860 processzor, amit Mali-T628MP2 grafikus gyorsító és 1GB RAM támogat. Érdemes megjegyezni, hogy a Leadcore tavaly óta a Xiaomi fennhatósága alatt működik, tehát lényegében egy háon belül fejlesztett chip dolgozik a Redmi 2A-ban.

 

 

A szinte filléres, anyaországában április 8-ától csupán kb. 27 ezer forintnak megfelelő kínai jüanért megvásárolható mobil egyébként 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerával, 2200mAh kapacitású akkumulátorral és dual-LTE (két SIM kártyán egyaránt elérhető 4G kapcsolat) támogatással is rendelkezik, bónuszként pedig több színváltozatban meg lehet vásárolni.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza