24 terabájtos hálózati tároló D-Linktől – DNS-340L

forrás: Prím Online - 2015. április 14.

A D-Link tovább bővíti ShareCenter NAS tároló termékcsaládját a DNS-340L 4 fiókos Cloud Hálózati Tárolóval. A négy, egyenként akár 6TB merevlemezzel feltölthető doboz az összesen akár 24TB tárkapacitást jelentő JBOD mód mellett számos biztonságos RAID konfigurációval is védi a felhasználók adatait. 

Bővül a D-Link  ShareCenter NAS tároló termékcsaládja. A DNS-340L négy 3.5’’ SATA merevlemez befogadására kész egyenként akár 6TB kapacitással. A merevlemezek behelyezéséhez nem szükséges semmilyen eszköz, sőt, a hot swapping funkciónak köszönhetően akár a készülék kikapcsolása nélkül is cserélhetők a lemezek. A RAID 0, 1, 5, 10, 1+0 konfigurációk a merevlemezek meghibásodása esetén is biztosítják a fájlok, fotók, videók elérhetőségét. A DNS-340L a D-Link eddigi leggyorsabb, 1,2GHz Marvell chipsetet tartalmazó tárolókészüléke a számos alkalmazás kiszolgálása érdekében kétszeres, 512MB DDR3 memóriát kapott.

Bármikor, bárhonnal elérhető adatok

A DNS-340L biztonságos adatkezelést kínál több készülékről is. A Windows, Mac és Linux kliensek a beépített NFS szerveren keresztül minden további szoftverigény nélkül elérhetik a NAS doboz tartalmát. Emellett az ingyenesen elérhető Access NAS iOS és Android alkalmazás okostelefonról vagy tabletről is elérhetővé teszi a fájlokat, fotókat, zenéket, videókat külön ftp kiszolgáló alkalmazás keresgélése nélkül. A DLNA és iTunes médiaszerverek lehetővé teszik zenék, videók továbbítását DLNA képes lejátszókra.
 


Védelem az adatvesztéssel szemben

A ShareCenter hatalmas tárkapacitást kínál legyen szó családi fotó- és videóalbumokról vagy irodai tervdokumentumokról, kreatív anyagokról. A fontos adatok védelméről a mellékelt backup szoftverrel gondoskodik a laptopok, tabletek merevlemezének, adattárolójának meghibásodása esetén. Természetesen a NAS doboz adatainak távoli, felhőalapú backup mentése is beállítható az Amazon S3, Google Drive és Dropbox integrációnak köszönhetően.

Mac támogatás

A D-Link nemcsak a DNS-340L iOS alóli kezelését biztosító Storage Utility készítése során fektetett hangsúlyt a mind több irodában és háztartásban megjelenő Apple eszközök kiszolgálására, de a Beállítás Varázsló és az Access NAS mobilalkalmazás is elérhető iOS felhasználók számára. Az Apple Time Machine támogatás pedig biztosítja a Mac gépekről készített biztonsági mentéseket.

Energiahatékonyság

A DNS-340L mindössze 23 wattot fogyaszt készenléti módban, melyből másodpercek alatt képes felébredni. A további energiatakarékosságot segíti az időzethető kikapcsolás és az Ethernet portok áramfelvételének szabályozása.

mySurveillance és további beépített alkalmazások

Az alapfunkciók mellett a DNS-340L egy alkalmazáskezelő menüponttal is rendelkezik, ahol olyan hasznos beépített funkciókkal találkozhatunk, mint a fájlkezelő myFiles, a fotókezelő myPhotos vagy a zenei fájlokat rendező myMusic. Talán a leghasznosabb alkalmazás a négy D-Link Cloud kamera menedzsmentjét és képének rögzítését biztosító mySurveillance.

 

Elérhetőség

A DNS-340L ShareCenter+ 4 fiókos Cloud Hálózati Tároló április eleje óta Magyarországon is elérhető. A bruttó 95 580 Ft-os ár lényegesen kedvezőbb a hasonló kategóriájú Qnap és Synology tárolókhoz képest. 


D-Link DNS-340L – A legfontosabb jellemzők

  • Cloud hálózati tároló négy SATA merevlemez fiókkal
  • Max. 24 TB kapacitás a legújabb 6TB merevlemezekkel
  • 2 Gigabit Ethernet port
  • Három USB port nyomtatók, UPS és külső tárolók csatlakoztatásához
  • RAID szintek: 0, 1, 5, 10 és 1+0 különböző biztonsági szintekhez
  • Számos backup lehetőség helyi, távoli és cloud adatmentésekhez
  • Számos fájlmegosztó lehetőség Windows, Mac, Linux, iOS és Android felhasználóknak

 

Kulcsszavak: tároló, D-Link
Vissza