Új Apple Watch alkalmazásokon dolgozik az Apple

Vértes Judit - 2015. május 26.

Új Apple Watch alkalmazások fejlesztését tervezi az Apple, köztük külső szoftverek futtatásának lehetőségét, az elveszett óra helyének azonosítását, illetve különböző egészség megőrző alkalmazást, például alvásfigyelő programot. Bizonyos fejlesztésekhez új hardverre is szükség lehet. 

Még nem lehet tudni, mikorra tervezi az Apple az új alkalmazások bevezetését, de az a tény, hogy dolgoznak rajta, már jó jel. Az Apple általában elég későn szokta lehetővé tenni külső szoftverek működését a kütyüjein.

Az első alkalmazás, amely megjelenhet az Apple Watch kijelzőin, a Twitter lehet. Az Apple már teszteli a Twitter Watch OS verzióját.

A külső alkalmazások fejlesztésének lehetősége jelentősen növelheti az Apple Watch népszerűségét.

Az Apple dolgozik egy szoftveren, amely segít megakadályozni az óra ellopását, elvesztését. A Find My Watch segítségével távolról lezárható, törölhető, lokalizálható az óra. A megoldás módja még nem derült ki, hiszen az óra folyamatos kapcsolatban kell legyen egy iPhone-nal. Egy másik fejlesztés alatt álló alkalmazás jelezné a viselőjének, ha bizonyos távolságon kívül kerül a hozzá kapcsolódó iPhone készüléktől.
 


Korábban különböző egészséggel kapcsolatos alkalmazásokat ígért az Apple – például a vér oxigénszintjének, cukorszintjének ellenőrzését –, ezek közül egyedül egy pulzusmérő érzékelő lett beépítve. Az új alkalmazások között tervezik a vérnyomásmérőt, illetve az alvásfigyelőt is.

Az Apple Watch új változatának megjelenését júniusra tervezik. Az új modell szállítása remélhetőleg rövidebb ideig fog tartani, mint a mostani.

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza