A Nintendo azt szeretné, ha játékai mindenkinek szólnának

Vértes Judit - 2015. július 6.

A Nintendo bejelentette, olyan játékokat szeretne készíteni, mely nemtől, kortól, nemzetiségtől és játékban szerezett tapasztalatoktól függetlenül mindenki számára vonzó és érdekes.

Vannak játékkészítők, akik speciális közönség számára készítik a programjaikat. Néhányan egyszerű és vicces játékokat készítenek, melyek bárhol, bármikor könnyen elérhetők és játszhatók. Vannak, akik kifejezetten gyerekeknek készítenek játékokat, és vannak, akik a kemény játékosok számára.

A Nintendo azonban nem szeretné leszűkíteni célközönségét. A vállalat elnöke, Satoru Iwata elmondta, hogy olyan játékokat szeretnének gyártani, mely mindenkit magával ragad, függetlenül a játékban szerzett tapasztalataitól, a játékos nemétől, és függetlenül az illető nyelvi és kulturális környezetétől.

A játékok árát illetően elmondta, sok embert szeretnének elérni, de mérsékelt árakon adnák az alkalmazásokat, akár a Square Enix, aki 10-20$ áron adja a mobil játékait.

A Nintendo idén jelentette be a mobilpiacra történő terjeszkedését. A japán DeNA vállalattal közösen dolgoznak a fejlesztéseken.
 

 

Forrás: Ubergizmo.com

Kulcsszavak: Nintendo, játékok
Vissza