Megérkezett a folyékony fémből készült Turing telefon

Czipperer Dia - 2015. július 6.

A Turig Robotcs Industries bemutatta a Turing Phone-t, a világ első mobilját, amely folyékony fémből készült.

A titánnál és az acélnál is ellenállóbb anyagból készült a Turing Phone, amely az első olyan mobiltelefon a piacon, melyet folyékony fémből készítettek.

A készülék 5,5 hüvelykes 1920 x 1080 pixeles érintőképernyővel felszerelve, Android 5.0 Lollipop rendszerrel a fedélzetén érkezik. Kamerája is ütősnek ígérkezik: a 13 megapixeles főkamera mellé egy 8 megapixeles előlapi fényleső társul. Az üzemidőről pedig egy 3000 mAh-es akkumulátor gondoskodik.

A telefon lelke egy Qualcomm gyártmányú Snapdragon 801-es processzor egy 2,5 GHz-es, négymagos Krait grafikus kártyával megtámogatva. 3 gigabájt RAM-mal látták el, a tárhely pedig opcionálisan 32, 64 vagy 128 gigabájtos lesz.


Mostanában szinte elmaradhatatlan fícsör az ujjlenyomat-olvasó szenzor, melyet stílszerűen a „home” gombba szoktak beépíteni, azonban jelen esetben a készülék oldalára helyezték el.

Egy valami azonban hiányzik a mobilból: a microUSB port a töltéshez, a készülék ugyanis mágneses töltést használ.

A Turing Phone további előnye, hogy vízálló is. A Binnacle Ocean Master nanobevonatnak köszönhetően 30 láb (9,14 méter) mélységig bírja a strapát.

A gyártó továbbá a biztonságra is különös hangsúlyt fektetett. A Turing Robotics egy védett kommunikációs hálózatot fejlesztett ki, amely teljes egészében véd a kiberfenyegetések és a biztonsági behatolások ellen.


A mobil július 31-étől lesz előrendelhető: a 16 GB-os változat 610, a 64 GB-os 740, a 128 GB-os változat pedig 870 dollárba kerül majd.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza