Elérhető az ingyenes Simple alkalmazás Windows Phone verziója

Kütyü Magazin - 2015. július 17.

A harmadik nagy platformon is elérhető a Simple. Az Android és iOS verziókat tavaly négy szolgáltatással indították útnak, most mindhárom platform már tíz szolgáltatást tartalmaz: többek között parkolhatunk, autópálya-matricát vásárolhatunk, ételt rendelhetünk és a fesztiválokra is olcsóbban bejuthatunk az alkalmazással.

Egy évvel a piacra lépés után megjelent az ingyenes Simple alkalmazás Windows Phone verziója. A vásárlás élményét megújító magyar fejlesztésű alkalmazást 2014-ben, a Szigeten mutatták be. Az akkori négy szolgáltatást jelenleg hat másik egészíti ki. Moduláris felépítése fejlesztési szempontból is különlegessé teszi, mivel lehetőséget nyújt a folyamatos bővítésre. A Simple a többi mobilfizetési megoldással szemben nem csak magára a tranzakcióra koncentrál, hanem az egész vásárlási folyamatot felöleli.

A Simple WP verzióján tíz fejlesztő és négy támogató munkatárs dolgozott öt hónapon keresztül. A munka utolsó szakaszába külsős cégek is bekapcsolódtak, a felhasználói élmény oldaláról profi tesztelők dolgoztak az alkalmazáson. Emellett a biztonsági követelményekre is kiemelt figyelmet fordítottak, így etikus hekkerek is tesztelték az alkalmazást és crowd tesztelési folyamat is zajlott.

 

 

A végeredmény funkcionálisan túlnyomó részt megegyezik az android és iOS verzióval. Ugyanakkor a WP felhasználók saját platformjukon ismert kényelmi szolgáltatásokat kapnak: a kezdőképernyőre húzhatóak és átrendezhetőek a csempék, az aktív felületek pedig notifikációk küldésére is alkalmasak. Ennek megfelelően az alkalmazás fejlesztése Windows platformon is folytatódik. A Windows verzió előnye a platformból származik: optimalizált, így a gyengébb készüléken is ugyanazt a felhasználói élményt nyújtja, mint egy csúcs mobilon.

 

 

Vissza