Az új Honda Accord Apple CarPlay és Android Auto támogatással érkezik jövőre

Czipperer Dia - 2015. július 24.

A Honda is beáll az okos megoldásokat felvonultató autógyártók sorába. A vállalat új járművében házon belül elsőként teszik majd jövőre elérhetővé az Apple CarPlay és Android Auto támogatást.

A Honda egy új kutató és fejlesztő részleget hozott lére Mountain View városában, melyet csütörtökön nyitottak meg hivatalosan. A vállalat bejelentette, hogy az új, 2016-os Accord modell a Honda autói közül elsőként támogatja majd az Apple CarPlayt, valamint a Google Android Auto platformját.

Az újratervezett modell nem csupán felszereltségében hoz majd újat. Az autó sportosabb dizájnt kap majd, valamint új alumínium borítást is. Belül pedig egy 7 hüvelykes érintőkijelzőt helyezett el a gyártó, amely a mindkét gyártó megoldását támogatja majd.
 


A Honda elmondása szerint több járműben is elérhetővé teszik majd ezeket a szolgáltatásokat, arról azonban nem beszélt a gyártó, pontosan mely modellekről van szó.

A vállalat újonnan létrehozott R&D csapata a Szilícium-völgyben egészen új területekre fókuszál majd, mint például a virtuális valóság vagy a szenzor adatok újfajta felhasználása.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza