360 fokos kamerájával a Nokia is beszáll a virtuális valóság játékba

Czipperer Dia - 2015. július 30.

Hetekkel ezelőtt kaptak szárnyra a pletykák, hogy a Nokia készül valamivel. Egy virtuális valóság termékről szóltak a hírek, amely kedden hivatalosan is bemutatkozott.

A Nokia egy különleges sajtóeseményt tartott Los Angelesben, ahol végre kiderült, mi az a titokzatos termék, amelyről eddig csak pletykák keringtek. Elsőként a Twitteren jelent meg egy kép a termék egy darabjáról. Ugyanez a fotó szerepelt a vállalat hivatalos meghívóján is.
 

A titokzatos kép

Nem sokkal később pedig a vállalat hivatalosan is bejelentette legújabb, 360 fokos látószögű kameráját, amelyet OZO névre kereszteltek, és kialakítása szempontjából nagyon kis aranyosra sikeredett.

Ramzi Haidamus, a Nokia Technologies elnöke elmondta, hogy egy teljesen új kategóriát szerettek volna létrehozni a virtuális valóság területén. Az OZO célja, hogy kihasználja a virtuális valóság (VR) nyújtotta előnyöket, és egy hasznos eszköz legyen a profik számára.

A szakember elmondása szerint várják már, hogy a VR a közeljövőben radikálisan átformálja az emberek közötti kommunikáció módját, a szórakozási és egyéb lehetőségeket.
 


A Nokia a részletek technikai specifikációkat még nem tette közzé a modellről, ez az elkövetkezendő hónapokban várható. Néhány dolog azonban kiderült, többek között az is, hogy az eszközben nyolc integrált mikrofon található, mely a térbeli hangok rögzítésére alkalmas, valamint szintén nyolc zárszerkezet, amely pedig a 3D videók rögzítésére hivatott. Található még benne egy kombinált akkumulátor és egy SDD is.

A Nokia OZO az utolsó negyedévtől lesz elérhető az Egyesült Államok piacán.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza