A Mozilla szerint a Windows 10 korlátozza a felhasználók választását

Vértes Judit - 2015. augusztus 5.

A Firefox  böngészőt támogató Mozilla azzal vádolja a Microsoftot, hogy a Windows 10 megnehezíti a felhasználóknak az alapbeállítások megváltoztatását.

A Microsoft 10 megváltoztatta az alapbeállítások átállításának menetét az új operációs rendszerében. A felhasználók több opción és több oldalon keresztül alakíthatják át az alapvető funkciókat, mint például a naptár, az internet böngésző vagy más alkalmazások használatát.

A Mozilla ügyvezető igazgatója, Chris Beard nyílt levélben fordult a Microsoft vezérigazgatójához, Satya Nadellához, felszólítva a vállalatot, hogy tiszteljék jobban a felhasználók választási szabadságát.

Több, mint kétszer annyi kattintás és több technikai ismeret szükséges az alapbeállítások megváltoztatásához, mint a korábbi Windows verzióknál. Ez zavaró, és könnyű eltévedni – mondta Beard a levélben.
 

Chris Beard


A Microsoft válaszában kijelentette, hogy a felhasználóknak rengeteg lehetőségük van beállítani a preferenciájukat. Beállíthatják a kedvenc böngészőt a frissítés alatt, és utána könnyedén kiválaszthatják azt alapbeállításként.

A korábbi verzióban a Windows egy adott böngésző elindításakor megkérdezi, szeretnénk-e azt alapértelmezettként beállítani, és nincs más dolgunk, mint igennel válaszolni. Most azonban az igen gomb megnyomása után még több oldalon keresztül kell elvégezni a beállításokat.

A Microsoft saját böngészője, az Edge a Windows 10-zel egy időben jelent meg, és a Microsoft szeretné saját alkalmazásait minél szélesebb körben elterjeszteni.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza