A Top 8 viselhető okoseszköz

Vértes Judit - 2015. augusztus 8.

Közeledik az ősz, és nem mindegy, milyen kiegészítőket választunk magunknak. Az Engadget segít a döntésben, és összeszedte a 8 legmenőbb viselhető okoseszközt, amit akár máris megrendelhetünk.

 

A Basis Peak egyike azon fitnesz eszközöknek, mely automatikusan észleli, ha elaludtunk, vagy elkezdünk edzeni, nem kell állandóan beállítani a megfelelő módot. Vízálló, és a kijelzőjén megjelennek az edzés statisztikái valamint az okostelefon jelzései. Négy napig bírja egy feltöltéssel. 179$-ért már kapható.

A Fitbit mindent tud, amit egy fitnesz trackernek tudni kell. Ellenőrzi az alvást, a szívverésünket, és összegyűjti a statisztikai adatokat. Ezenkívül ez az egyik legkényelmesebb viselhető eszköz. Az ára 150$.

A GoPro az egyik vezető kameramárka egy ideje, és az új Hero4 széria sem kevésbé népszerű. A „Black” modell 4K video és 30 kép/szekundum teljesítményt kínál, a „Silver” a 4K video 15 kép/szekundumos teljesítmény mellett könnyebben használható, érintőképernyős, és 100$-ral olcsóbb, mint a „Black” változat. Az ára 400$.

A Pebble új okosórája, a Pebble Time, egy szolíd, mégis jópofa okoseszköz, színes e-papír kijelzővel, és hosszú ideig működő akkumulátorral. Az alacsony ár, és a sokféle alkalmazás igazán vonzóvá teszi az eszközt. Ára 200$.

Az Apple okosórája jelenleg a legjobb viselhető eszköz a piacon. Többféle méretű kijelzővel, rengeteg változatban kapható – köztük a 17 karátos arany változatban is. A beépített fitnesz alkalmazás az egyik legnagyobb vonzereje, de az Apple Store sok egyéb applikációt is kínál.Az Apple Watch okosórák 349 dollárnál kezdődnek.

Az LG Watch Urbane az okosórát egy hagyományos tokba helyezte, ezüst vagy arany színben kapható. Kerek kijelzője van, és van néhány elem-kímélő alapfunkció rajta. Nem a legkecsesebb eszközök közé tartozik, érdemes kipróbálni a viselését, mielőtt megvásároljuk 302$-ért vagy többért.

A Motorola Moto 360 a legnépszerűbb Android viselhető eszköz, főleg amióta egy szoftverfrissítés segítségével megnőtt az akkumulátor használati ideje. A 360 jól mutat a kézen, a kerek LCD kijelzőnek és a bőr szíjnak köszönhetően. Az összes Android lehetőség mellett ez az eszköz hasonlít leginkább egy hagyományos órára. Az ára 149$-nál kezdődik.

A Garmin már korábban is készített órákat és fitnesz trackereket, de a Garmin Vivoactive az első kimondottan okosóra eszköze. Színes érintőképernyője, és saját applikációs platformja van, beépített GPS-szel és fitnesz elemzővel együtt. Jóllehet, nincs annyi alkalmazása, mint az Apple Watch-nak, kiválóan alkalmas nyomon követni kondíciónkat és egészségi állapotunkat. 230$-tól kapható.

 

Vissza