Kiderült, milyen funkciókkal kecsegtet az Android M a Samsung eszközökön

Czipperer Dia - 2015. augusztus 17.

Bár még a Lollipop számít jelenleg a legújabbb Androidnak, hamarosan megérkezik a következő verzió, az Android M. A Samsung közzétett egy hivatalos infografikát is, melyből kiderül néhány kulcsfunkció.

A Samsung már gőzerővel dolgozik a TouchWiz kezelőfelület Android M-re optimalizálásán, most pedig egy inforgrafikát is közzétettek, melyből kiderül, mit kínál majd a Samsung-felhasználóknak az új Android.

1.    Alkalmazásengedélyek

Ha a felhasználó nem szeretne minden jogosultságot megadni az egyes alkalmazásoknak, mint például a helyadatok használata, hozzáférés a képekhez, kapcsolati adatokhoz stb., saját maga testreszabhatja azokat.

2.    Memóriakövetés

Az Android M arra is lehetőséget kínál, hogy az illető kiderítse, mely alkalmazások használják a legtöbb memóriát. Az új Memory tab funkció révén applikációnként követhető a memóriahasználat, és az is ellenőrizhető, milyen gyakran futnak.

3.    Gyors ujjlenyomatos hozzáférés

Az ujjlenyomat-olvasó támogatás egyre több Samsung mobilon jelen van, így nem meglepő, hogy a vállalat erre a funkcióra is sokat épít az új rendszernél. A biometrikus azonosítás ezen módja azonban jóval széleskörűbb lesz, mint korábban, arra is lehetőséget nyújt, hogy a Google Play Store-ba bejelentkezzen az adott felhasználó, és ilyen módon hitelesítse vásárlásait.

4.    Automatikus biztonsági mentés

Az Adroid M-nél nem kell attól tartani, hogy az adatok elvesznek, a rendszer ugyanis automatikusan biztonsági másolatot készít minden felhasználói adatról és beállításról, melyeket a Google Drive-ba ment. Alkalmazásonként 25 megabájt szabad hely áll rendelkezésre.

5.    Energiahatékonyság

A rendszer azt is biztosítja, hogy a felhasználók sokkal hatékonyabban használják a készülék akkumulátorát, mint a Lollipopnál. Ha a készüléket hosszú ideig nem használja  tulajdonosa, a Doze mód automatikusan aktiválódik. Ennek köszönhetően a háttérfolyamatok száma lecsökken, amely minimalizálja az aksifogyasztást.

A vállalat elöljáróban azt is közzétette, mely jelenleg elérhető eszközökön fut majd a legújabb Android M rendszer:

  • Galaxy S6
  • Galaxy S6 Duos
  • Galaxy S6 edge
  • Galaxy Note 4
  • Galaxy Note 4 Duos
  • Galaxy Note edge
  • Galaxy ALPHA
  • Galaxy Tab A

Samsung infografika

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza