Obi Worldphone SF1 and SJ1.5 – megfizethető Android mobilok prémium dizájnnal

Czipperer Dia - 2015. augusztus 27.

Új telefonmárka jelent meg a színen, a Worldphone. A vállalat két új, prémium külsejű, alacsony árcédulás mobilt dobott piacra, melyek fedélzetén Android operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Az Apple és a Pepsi korábbi vezérigazgatója, John Sculley új céget alapított. Beszállt az Android telefonok világában, és létrehozta az Obi Worldphone-t, amely prémium kialakítású mobilokat kínál a fejlődő piacoknak.

A vállalat két új telefonja, az SF1 és az SJ1.5-ös modell 130 és 250 dolláros árcédulával kerül majd forgalomba Vietnámban, Indiában, Törökországban, Pakisztánban, Dél-Afrikában, Nigériában, Tájföldön és az Egyesült Arab Emírségekben. A jövőben várhatóan több ország is csatlakozik majd a sorba.

Obi Worldphone SF1

A két mobil közül ütősebb felszereltséggel bír az 5 hüvelykes (1080p), IPS kijelzővel megáldott SF1-es modell. A képernyő védelméről Gorilla Glass 4-es üveg gondoskodik.

A telefon fedélzetén egy átszabott Android 5.0.2 Lollipop rendszer teljesít szolgálatot, az Obi Lifespeed felhasználói felülettel karöltve. Az SF1 lelke egy Snapdragon 615-ös chipset, üzemidejéről pedig egy 3000 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A telefon főkamerája 13, előlapi fénylesője pedig 5 megapixeles képeket lő. A hátlapi kamera egy f/2.0 apertúrás Sony IMX214 szenzorral ellátott darab, amely 1080 pixeles videók rögzítésére képes, valamint OptiZoom multi-frame felbontással rendelkezik.


Tárhely tekintetében 16 gigabájtot érdemelt ki, 2 gigabájt RAM társaságában. Ez a változat 200 dollárba kerül majd. A gyártó azonban egy ütősebb összeállítással is előrukkolt, amely 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt tárhelyet kínál 250 dollárért. Mindkét verzió tárhelye tovább növelhető microSD kártyával.

A Cat. 4 LTE-képes modell továbbá Bluetooth 4.0 és GPS támogatással is rendelkezik.

Obi Worldphone SJ1.5

A nagyobb szám ellenére ez a pénztárcabarátabb modell a két készülék közül. A telefon 130 dollárért kerül majd forgalomba.

Az 5 hüvelykes (720p) IPS kijelzővel felszerelt Dual-SIM-es mobil csupán 3G adatkapcsolattal rendelkezik, viszont Bluetooth 4.0 és GPS testvéréhez hasonlóan szintén jár hozzá.

A gyártó ennél modellnél csak 16 gigabájtos, 1 giga RAM-mal felszerelt verziót dob majd piacra (microSD bővíthetőséggel), melynek fedélzetén azonban egy újabb, 5.1-es módosított Android verzió fut. A telefon meghajtásáról egy négymagos MediaTek processzor, üzemidejéről pedig egy 3000 mAh-es akkumulátor gondoskodik.

 

A telefon burkolata magnézium-titánium, melyet a gyártó polikarbonáttal vont be. Kicsit könnyebb, mint az SF1 modell (147 gramm), a telefon 131 grammot nyom.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza