A megújult Siri felismeri hangunkat az iOS 9-ben

Czipperer Dia - 2015. szeptember 14.

Az iOS 9-ben egy új funkció is helyet kapott, amely révén a Siri csak a készülék tulajdonságának a hangjára reagál. Az újdonság már a program 9.1-es beta verziójában is elérhető.

Szeptember 16-án mindenki számára elérhető lesz a megújult iOS 9 rendszer. Az Apple már múlt hét csütörtökön közzétette a program 9.1-es beta verzióját, amelyben már helyet kapott az iOS 9 egyik új és fontos funkciója.

Ez az újítás a Sirihez kapcsolódik. A továbbfejlesztett, okosabb személyi asszisztens immáron képes felismerni tulajdonosának a hangját, és csak akkor válaszol, ha tényleg a megfelelő személy szájából hangzik el a „Hey, Siri” jelmondat.

A „Hey, Siri” funkció elsőként az iOS 8-ban volt elérhető, amely lehetővé tette, hogy a kezünk használata nélkül, hang segítségével vezéreljük a Sirit. Ehhez azonban engedélyezni kell a Beállítások menüpontban a „Hey, Siri” parancsot.

Az iOS 9-ben, miután engedélyeztük ezt az opciót, egy ötlépcsős folyamaton keresztül tanulja meg a Siri a hangunkat. Háromszor egymás után el kell mondanunk, a „Hey, Siri” jelmondatot, majd két további parancsot kell megismételnünk: „Hey, Siri, what’s the weather today?” (Milyen az idő ma?), valamint a „Hey, Siri, it’s me.” (Hey, Siri, ez én vagyok!) mondatot. A teljes folyamat nagyjából egy percet vesz igénybe.

Ezután a Siri képes lesz felismerni a hangunkat, és csak akkor válaszolni, ha valóban a tulajdonos szól hozzá.

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: Siri, iOS 9, Apple
Vissza