Apple Watch-ra is elérhető a Facebook Messenger

Czipperer Dia - 2015. október 12.

A Facebook elérhető tette Messenger csevegőalkalmazását az Apple okosórájára. A program frissítésének részeként debütált az applikáció.

A Facebook minden felhajtás nélkül frissítette Messenger alkalmazását, azonban a múlt hét csütörtöki update egy fontosabb frissítést is tartogatott: a Messenger immáron az Apple Watch okosórákra is letölthető.

A megújult applikációban az iOS 9 újdonságai is elérhetők, beleértve az univerzális keresés, valamint a multitasking funkciót az iPadekhez.

A csevegő applikáció karórára optimalizált kiadása a watchOS2 rendszert támogatja, amely az Apple legfrissebb operációs rendszere a Watch-hoz.

A program hiányossága, hogy teljes válaszokat nem tudnak írni a felhasználók, csupán rövidebb üzeneteket, és választhatnak a lehetséges rövid válaszok listájából, elküldhetik helyadataikat, like-jaikat, valamint különféle matricákat is választhatnak. Ami még szintén pozitív, hogy a karóra beépített mikrofonja révén hangüzeneteket is rögzíthetnek, melyeken szintén elküldhetnek válaszként.
 


A másik oldalról nézve a dolgot, a felhasználók fogadhatnak képeket, videókat és hangüzeneteket is, melyeket az appon belül megnézhetnek, meghallgathatnak.

Jó hír továbbá, hogy az alkalmazás a hagyományos Facebook matricákon túl az animált verziókat és a GIF-eket is támogatja, ezek azonban statikus képként jelennek meg az alkalmazásban.

Az Apple-felhasználókon túl az Android userek számára is elérhető a Messsenger alkalmazás az Android Wear platformra. Ezt még év elején adta ki a Facebook, és szintén támogatja a hangüzenet küldését és fogadását, valamint a like-ok küldését.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza