Az Apple Watch lesz az új iPhone

Czipperer Dia - 2015. november 9.

Az Apple egyik dizájnere szerint az Apple okosórájának sikere évekig is eltarthat. A szakember szerint a hordható okoseszköz még csak most kezdi kitapsoni magának az utat, de biztosan piacformáló erővel bír majd.

Marc Newson egy, az ausztráliai Financial Review-nak beszélt az Apple okosórájának jövőjéről. Elmondása szerint az eszköz már most nagyon sikerese, és ez valaminek a kezdete csupán. Úgy véli, hogy a felhasználók és az elemzők túlságosan türelmetlenek. Mindenki gyors, instant válaszokat szeretne és azonnali megértést.

Szerinte a piaci kép csak hosszabb távon rajzolódik majd ki. A szakember úgy gondolja, öt év múlva már sokkal inkább egyértelmű lesz a karóra piaci helyzete. Elmondása szerint 2007-ben az iPhone-ok megjelenéséval kapcsolatban is akadtak kételkedők, azonban ez természetes dolog. Ugyanakkor az Apple Watch ugyanúgy átformálja majd a karóra piacot, mint annak idején az iPhone a mobilpiacot.


Mindezek mellett az Apple is érdekes lépésre szánta el magát a közelmúltban. A cupertinói gyártó csökkentette bizonyos Apple Watch modellek árát. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy az eladási mutatók nagyon pozitívak. Számos elemzés tanúsítja, hogy az Apple karórája messze a legnépszerűbb kategóriájában, valamint Tim Cook is úgy nyilatkozott, hogy az eladások messze felülmúlták várakozásaikat.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza