Próbáld ki a Firefox operációs rendszert az Android készülékeden

Vértes Judit - 2015. november 13.

A Firefox OS 2.5 Developer Preview új lehetőséget ad a Mozilla Firefox OS kipróbálására. Bárki letöltheti Android készülékére a nyílt forráskódú operációs rendszer próba verzióját.

A Firefox operációs rendszerét kipróbálhatjuk Android készülékünkön is. Miután engedélyeztük, hogy a telefonunk a Google Play áruházon kívüli forrásból is tölthessen le alkalmazást, telepíthetjük a Mozilla APK applikációt. Ezután egyszerűen ráklikkelünk a Home gombra, és megjelenik az a lehetőség, hogy a Firefox OS operációs rendszert használjuk.

A Firefox  OS 2.5 több új kiegészítőt tartalmaz, például követés védelmű privát böngészési mód lehetőségét, vagy kitűzhetünk egy-egy weboldalt a kezdőlapunkra.


Azonban valószínűleg találkozni fogunk bugokkal, vagy rendellenes működéssel, mivel egy operációs rendszeren belül működő rendszert használunk. Például a Vissza gomb néha furcsán viselkedik.

Ha már úgy gondoljuk, eleget láttuk, egyszerűen csak töröljük az alkalmazást.

Eddig csak úgy lehetett kipróbálni a Mozilla operációs rendszerét, ha találtunk egy olyan készüléket, mely engedte az operációs rendszer futtatását, vagy végleg átállítottuk az Android készüléket, esetleg használhattuk a Firefox OS szimulátort a PC-n.

 

 

Forrás: techspot.com

Vissza