Kapható a Samsung Galaxy Tab S2 kis- és nagyképernyős változata a Telenornál

Kütyü Magazin - 2015. november 20.

A Telenornál már elérhető a Samsung Galaxy Tablet S2 modellje. A készülék nagy- és kisképernyős változatban is kapható lesz a szolgáltatónál.

Két méretben is elérhető a Samsung csúcstabletje a Telenornál. A Galaxy Tablet S2 modell belsejében, mérettől függetlenül, gyors, nyolcmagos processzor dolgozik, a képminőségről pedig egy hagyományos full-HD-s kijelzőnél mintegy másfél millióval több pixelt tartalmazó, QHD felbontású Super-AMOLED kijelző gondoskodik a táblagépeken. 

Aszínvisszaadásnak köszönhetően a Galaxy Tablet S2-es táblagépeken egyaránt fotókat vagy filmeket nézni, de az óriási képfelbontás további előnyeként az egyszerű szöveget is komfortosabban lehet olvasni rajtuk, mint egy hagyományos számítógépen. Ezt nagyban elősegíti a táblagépekbe épített olvasómód, amely szemkímélő színárnyalatokba kapcsolja a képernyőt. A két Tablet S2-es nagy fényerejű hátlapi kamerái 8 megapixeles állóképeket, és akár QHD felbontású videókat is rögzítenek, a kijelző melletti szelfikamera felbontása pedig 2,1 megapixel, így videotelefonálásra is tökéletesek.

Mindkét típus támogatja a 4G-t, így maximális sebességgel lehet rajtuk hipernetezni a wifihálózatoktól távol is. Nagyobb különbség egyedül akkumulátoruk kapacitásában és üzemidejükben van, amely 7-10 óra közötti a felhasználás jellegétől függően. Más táblagépekkel ellentétben ráadásul az új Tab S2-esekkel – megfelelő díjcsomag esetén – nem csak mobilinternetezni, de akár telefonálni is lehet a készülék beépített kihangosítóját használva.

Nem okoz gondot az sem, ha az Android 5.0 rendszeren párhuzamosan több alkalmazást is futtatunk. Lassulás vagy akadozás nélkül működik tovább ha megnyitunk egy e-mailt vagy rápillantunk a hírekre miközben játszunk rajta, vagy éppen kedvenc sorozatunkat nézzük nagyfelbontásban.

Mindössze 5,6 mm-es vastagságuk könnyű súllyal párosul: a kisebbik, 8 colos modell mindössze 272 grammot, nagytestvére pedig csak 392 grammot nyom a mérlegen. A Samsung legújabb táblagépei a világ legkönnyebb modellei közé tartoznak, így hosszú ideig sem kényelmetlen kézben tartani őket. Ráadásul a Samsung Galaxy Tab S2-est használóknak nem kell többé PIN-kódokkal vacakolniuk eszközük védelme érdekében, annak menügombja ugyanis ujjlenyomatáról képes azonosítani tulajdonosát.

A bővíthető, 32 gigabájtos beépített háttértár mellett 100 gigabájtos OneDrive felhőtárhely is jár hozzájuk, így könnyedén hétköznapi munkaeszközzé is válhatnak. Emellett külön megvásárolható a Galaxy Tab S2-esekhez billentyűzetet tartalmazó tok is, amely a hosszabb szövegek bevitelét teszi kényelmesebbé.

Az új Samsung Galaxy Tab S2-es nagyobbik, 9,7 hüvelykes érintőképernyővel szerelt változatát Hipernet Pro tarifacsomagra kötött két éves tarifahűséggel 22 havi részletre nulla forintos kezdőrészlettel, havi 5090 forintért lehet megvásárolni a Telenornál. Kisebbik változata, a 8 hüvelykes Samsung Galaxy Tab S2 Hipernet Medium tarifacsomagra kötött két éves tarifahűséggel 22 havi részletre nulla forintos kezdőrészlettel, havi 5590 forintért elvihető.

 

Vissza