Bemutatkozott a Vivo X6 és X6 Plus

Czipperer Dia - 2015. december 1.

Színre lépett a Vivo két új mobilja. Mindkét modell fém borítással és Android 5.1 alapokon nyugvó Funtouch OS-szel a fedélzetén érkezik.

A Vivo bejelentette két új készülékét, az 5,2 hüvelykes Vivo X6 és az 5,7 hüvelykes Vivo X6 Plus mobilokat.  

Vivo X6 Plus

A duó nagyobbik tagja 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapot, mely 1080 pixeles felbontással és 386 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik. A készüléken futó szoftver az Android 5.1 Lollipop alapokon nyugvó Funtouch OS rendszer.

A telefon lelke egy hagyományos, MediaTek MT6752-es chipset, amely nyolc darab Cortex-A53-as magból áll, melyek mindegyike 1,7 GHz-es órajelen pörög. Ehhez társul még egy kétmagos Mali-T760-as GPU. A mobilt a gyártó továbbá 4 gigabájt memóriával és 64 gigabájt tárhellyel látta el, utóbbi pedig microSD kártyával tovább növelhető.

Jó hír, hogy mindkét Vivo mobil két SIM kártyás változatban is elérhető lesz, azonban a második SIM kártya slot egyben a microSD kártya helye is. Szerencsére viszont nem kényszerülnek kkorra kompromisszumra a felhasználók, hiszen a 64 gigabájt tárhely kecsegtetőnek tűnik. 

A készülék hátlapján kapott helyett az ujjlenyomat-olvasó szenzor, amely mindössze 0,4 másodperc alatt képes feloldani a kijelzőt. A telefon főkamerája 13, előlapi fénylesője pedg 8 megapixeles képességekkel felruházva érkezik, üzemidejéről pedog egy 3000 mAh-es akkumulátor gondoskodik, mely a gyorstöltési technológiát is támogatja.


A telefon december 7-én debütál Kínában, nagyjából 500 dolláros áron. Háromféle színben lesz elérhető: ezüst, arany és rózsaarany árnyalatokban.

Vivo X6

A kisebbik modell 5,2 hüvelykes, 1080 pixel felbontású, 424 ppi-s Super AMOLED megjelenítővel érkezik majd. Paramétereit tekintve egy centiméterrel nagyobb az LG G2-nél (147,9 x 73,8 x 66 milliméter).

A specifikációkat tekintve nagyon hasonló paraméterekkel érkezik majd, mint nagyobb testvére. Az egyik jelentős különbség a tárhely méretében mutatkozik meg, a gyártó ugyanis felére, 32 gigabájtra csökkentette a kapacitást.

A magnézium-alumínium készülékház különlegessége, hogy 57 lépcsőben szerelték össze, és két antenna is található a telefonban. Ebnek célja, hogy jobb 4G/LTE vételt biztosítson.


Mivel kisebb modellről van szó, az aksi kapacitása is szerényebb lett, mindössze egy 2400 mAh-es teleppel látta le a gyártó.

A telefon szintén december 7-étől lesz elérhető Kínában, átszámítva 390 dolláros áron.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: Vivo X6, Vivo X6 Plus, Vivo
Vissza