Lenovo: teljes fordulat a mobil irányába

Kütyü Magazin - 2016. február 3.

Az elmúlt negyedévben a makró-gazdasági lassulás, a negatív árfolyamváltozások és a PC-piacon bekövetkezett visszaesés ellenére a kínai Lenovo Csoport olyan eredményt ért el, amely  17%-kal meghaladja az elemzők becsléseit. A Lenovo a jövőt a mobil piacban látja, s amellett, hogy a PC-gyártás terén is kielégíti a még meglévő igényeket, minden tekintetben a tabletek, mobil telefonkészülékek irányába fordul, hogy tartani tudja eredményességét.

A cég üzleti éve április 1-étől március 31-ig tart, így a cég a 3. negyedévét zárta december 31-én. A február 3-án bejelentett eredmények 8%-os csökkenést mutatnak az előző év azonos időszakához képest, aminek túlnyomó része árfolyamváltozásból fakad, változatlan árfolyamon számolva 2%-os lenne az eredmény elmaradása az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A Lenovo elmúlt negyedéves árbevétele 12.9 milliárd USD volt, az adózás előtti jövedelem pedig 397 millió, leszámítva a nem pénzbeli, egyesülésekhez és felvásárlásokhoz kapcsolódó költségeket, melyek 77 millió USD-t tettek ki.

 

Kulcsszavak: Lenovo
Vissza