Marshmallow fut a kínai 4G-s phablet fedélzetén

Czipperer Dia - 2016. április 18.

Az UMI legújabb, szinte keret nélküli megjelenítővel felvértezett telefonja az óriásmobilok között versenyez a felhasználók kegyeiért megfizethető árcédulájával és ütős felszereltségével.

UMI Touch névre hallgat az a nagyra nőtt mobil, amely előlapi kamerája alapján akár a szelfi jelzőt is kiérdemelheti. A Samsung mobilokra hajazó előlapi megjelenés mellé tetszetős fém hátlap társul, amely szürke, ezüst és arany árnyalatokban is megvásárolható.

A 160 dolláros mobil a phabletek sorát erősíti a maga 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőjével, melynek erőssége, hogy 2.5D Arc Corning Glass 3 üveg borítja, pixelsűrűsége pedig 441 ppi.

A Samsung mobilokat idéző üdvöske home gombja hasonló funkciót hivatott betölteni, mint legtöbb társa, továbbá a gyártó ide építette az ujjlenyomat-olvasó szenzort, amely nagyjából 0,1-0,3 másodperc alatt feloldja a készüléket.

Ahogy az már szinte elvárható, a telefon Dual SIM támogatással is rendelkezik, melyből az egyik slot egyben a microSD kártyának is helyet ad. Jó hír, hogy mindkét SIM kártyahely 4G támogatással rendelkezik.

 

 

Ami a mobil lelkét illeti, nem gyenge proci kapott benne helyet. Egy nyolcmagos, 64 bites MTK6753  példány kapott helyet benne. Bár RAM tekintetében sem szégyenkezhet (3 GB), tárhely tekintetében azonban lehetett volna bőkezűbb a gyártó: 16 gigabájt háttértárral felszerelve kerül majd piacra. Ami viszont vonzóvá teszi a modellt, hogy a tárhely egészen 128 gigabájtig növelhető, és az aksi kapacitása pedig 4000 mAh, amely 15 napos készenléti időt biztosít a telefonnak (igénybevétel nélkül).

A szelfi jelzőhöz visszakanyarodva, 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles, dupla vakuval ellátott kamerát kapott a telefon, melyből a fő fényleső egy Sony IMX328-as darab. Szerencsére azonban az előlapon csücsülő Hynix HI553-as példánynál sem spórolták ki a vakut.

A Marshmallow rendszert futtató készüléket 159,99 dollárért vásárolhatjuk meg a Gearbest oldalán, és szállítási kondícióktól függően akár már néhány nap alatt megérkezik a mobil.


Vissza