Űrtechnológiával a csúcsformáért

Kütyü Magazin - 2017. február 9.

Világelsőként alkalmazza az innovatív NASA EMD technológiát a MiVia Essential 350 aktivitásmérő csuklópánt.

A MiTAC új eszköze a rendkívül precíz eljárást EKG méréshez használja, de nemcsak ebben kivételes. Health & Body Index elemzései egészségi állapotunkról adnak képet, a Légzőgyakorlatok funkció a kiegyensúlyozottabb életmód kialakításában segít. Az aktivitásmérő és alváskövető MiVia Essential 350 motivál és utat mutat - pont azt nyújtja, amire egy hosszú távú életmódváltáshoz szükségünk van. 

Ha komolyan gondoljuk, hogy egészségesebb életmódra váltunk, hasznos lesz beszereznünk egy hűséges fitnesz partnert, aki mindig velünk van, és bölcs tanácsaival segít nekünk. Inspirációt jelenthet, ha a korábbi erőnlétünkhöz képest látjuk a javulást, máskor pedig éppen az lendít tovább, ha útmutatást kapunk a folytatáshoz. A MiVia Essential 350 alkalmazással működő okos csuklópánt pont ilyen szakértő társunk lehet a mindennapokban. Funkcióit úgy tervezték meg, hogy a kezdetekkor beindítson, majd az eredmények javulásával folytatásra buzdítson. Pontos mérés, sokrétű elemzés, és helyes szokások kialakítása: így segít a divatos csuklópánt. 

A precizitásról a NASA gondoskodik

Az aktivitásmérő karkötők pontosságát korábban gyakran megkérdőjelezték, a MiVia Essential 350 azonban olyan megoldást alkalmaz, amelyre nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Ez ugyanis a világon a legelső, széleskörű használatra tervezett viselhető eszköz, amely a speciális NASA EMD (Empirical Mode Decomposition) technológiát alkalmazza. A NASA ezt az eljárást a föld mozgásában bekövetkező kisebb változások és a természeti jelenségek (pl. árapály, földrengések) földforgásra gyakorolt hatásának előrejelzésére használja. Ezek az információk rendkívül fontosak az űrkutatás számára, ezért szinte száz százalékosan megbízhatóknak kell lenniük, a legkisebb hiba sem csúszhat be. 

A MiVia Essential 350 használata során az EMD technológiában használt algoritmus szűri ki EKG mérés közben a zavaró mágneses jeleket és interferenciákat, így az eszköz optimális feltételek mellett dolgozhat, és valóban pontos eredményeket kap. Hasonló precizitással méri a szívritmust, mint az orvosi eszközök.

A Health & Body Index megmutatja az állapotunkat

Jól tartom magam? Erre a kérdésre a MiVia Essential 350 csuklópánt segítségével egy maximum 2 perces EKG mérést követően bárki választ kaphat. Az információk a Health & Body Index funkcióba futnak be, ez a testi adatok – mint például a vegetatív idegrendszer állapota, a testi energia és a stressz-szint – teljes elemzését adja. A vegetatív idegrendszer állapota a szervezet tényleges életkorát jelzi. Ha ez alapján az éveink számánál fiatalabbak vagyunk, az jó hír: egészségesek vagyunk! Ellenkező esetben azonban változtatnunk kell az életmódunkon, hogy a vegetatív idegrendszer állapotának javulásával fokozatosan utolérjük valós életkorunkat. Az energiaszint azt árulja el, milyen mértékben képes a szervezet alkalmazkodni a környezet változásaihoz. Ha ez az érték nagy, akkor magas stressz-szinttel is képesek vagyunk megbirkózni. A MiVia Essential 350 az életmódváltásra javaslatokat is ad és segít abban, hogy ne csak elinduljunk, hanem végig is menjünk az úton. 

Vegyünk mély levegőt, merjünk egészségesek lenni 

A MiVia javaslata a biztos változásra a jó szokások kialakítása: tűzzünk ki célul napi 8 óra alvást, 10 000 lépés megtételét, légzőgyakorlatok rendszeres végzését, és testadataink hosszú távon javulni fognak. 

A pánt egyedülálló Légzőgyakorlat funkciója a mélylégzés technikáját tanítja meg. Az ideges, feszült vagy testmozgást végző ember hajlamos „sekélyen”, vagyis a mellkas felső részével lélegezni, így a tüdő nem jut elegendő oxigénhez. Ez a kevéssé hatékony, felületes légzés nem járul hozzá a szervezet egészségéhez. A helyesen végzett mély hasi légzési technika hosszabb távon nyugtató hatású, csökkenti a pulzusszámot, és javítja a testindexet. A MiVia Essential 350 alkalmazás a mélylégzés három különböző szintjét kínálja a vegetatív idegrendszer állapotának javításához, az energiaszint emeléséhez, a stressz csökkentéséhez és a pihentetőbb alváshoz. 

Aktivitáskövető és alvásfigyelő is 

A MiVia Essential 350 mindemellett aktivitáskövetőként is működik. Számolja a lépéseket, méri az aktív időszakokat, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, követi a napi kitűzött célokat és az elért fejlődést. Az alkalmazás alvásnaplót is vezet, így elemezhetjük alvási mintázatainkat, és megtudhatjuk, elegendő minőségi alvást biztosítanak-e számunkra. 

A kézre simuló csuklópánt okostelefon kompatibilis, jelez, ha telefonhívásunk vagy értesítésünk van, és ha üzenetet kaptunk WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Twitter és más alkalmazásainkra. Ezt a funkciót ki is lehet kapcsolni, ha zavaró lenne az edzések vagy a nyugalomban eltöltött énidő közben.  

 

Vissza