Legyen 2018 a szívbetegségek megelőzésének éve!

Kütyü Magazin - 2018. január 20.

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója idén is számos kampánnyal, programmal és termékfejlesztéssel tervezi elősegíteni a szív – és érrendszeri betegségek megelőzését, a problémákról való tudatosság növelését lakossági szinten.

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója – a tavalyi sikerekre építve – idén is igyekszik sokrétű, a lakosság több rétegét célzó lehetőségek biztosításával hozzájárulni a szív – és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

A prevenció egyik kiemelkedő eleme lesz, hogy a WIWE mobil EKG csatlakozik a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 – Megelőzés Éve 2018-2019” című, 74 szakmai szervezet összefogásával útnak induló programhoz, mely Minisztériumok, Államtitkárságok, Kormányzati szervek, Tudományos társaságok, Civil szervezetek közös és összehangolt munkájával valósul meg. Ennek keretében ingyenes, az országot lefedő EKG szűrőprogramot és életmód tanácsadást biztosítanak a lakosság számára 400 helyszínen, szűrőkamion segítségével.

A szűrőprogramon kívül több hazai és nemzetközi szívegészségügyi, prevenciós programon és egészségügyi innovációs kongresszuson, kiállításon is részt vesz majd a WIWE, mint például a február végén Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress, a nagy sikerű Szívünk Napja, vagy a düsseldorfi MEDICA. 

 

A termék további fejlesztése is napirendi pont 2018-ra. Ennek során tervezik az algoritmus fejlesztését, hogy még több betegség, még pontosabb szűrését végezhesse a WIWE, illetve egy újabb mérő funkció hozzáadása is tervben van az EKG, véroxigén és pulzus mérése mellett. A fejlesztés idei első mérföldköve, hogy már elkészült egy terheléses EKG prototípusa, melynek célja a szívinfarktus kiszűrése, megelőzése, és a sportolói teljesítmény biztonságos maximalizálását segíti majd elő.

Január 15-én zárult a 2017. decemberében meghirdetett rajzpályázatuk, az eredményhirdetés részletei már feltöltésre kerültek a weboldalra: http://shop.mywiwe.com/hu/news/26_Drawing-competition---winners-announced

Nemzetközi szinten több mint 10 EU tagállamban indult el a WIWE értékesítése, Szlovákiában, Csehországban az Apple prémium üzleteiben, Görögországban a Telekom üzleteiben, Portugáliában pedig már a Vodafone-nál is elérhető a WIWE.

Vissza