Napokon belül Magyarországon is kapható az LG V30

Kütyü Magazin - 2018. január 29.

Az LG Electronics idén februárban Magyarországon is megkezdi csúcskategóriás mobiltelefonja, az LG V30 értékesítését. A 6 colos, P-OLED FullVision kijelzős készülék a Bang&Olufsen hangzásminőségével és professzionális kamerafunkciókkal kápráztatja el a multimédia szerelmeseit.

A tavalyi IFA-n bemutatott LG V30 okkal nyűgözte le a szakkiállítás közönségét, hiszen az okostelefon az LG valaha látott legjobb multimédiás funkcióival debütált Berlinben. A készülék a 2013-ban bemutatott LG G Flex 2 óta a márka első OLED kijelzős okostelefonja, amellyel a vállalat az elmúlt évek során az OLED televíziók piacán elért vezető pozícióját a prémiumkategóri-ás mobiltelefonok szegmensére is kiterjeszti. Továbbá a V30 az első V-szériás készülék, amelyet az LG egész Európában forgalmaz. 

OLED a telefonba építve

Az LG V30 4,15 millió pixeles, QHD+ (1440 x 2880) felbontású OLED paneljén a színek szinte életre kelnek a tökéletesen fekete háttéren. A telefon kijelzőjén minden szín a lehető legközelebb áll az eredetihez, hiszen az OLED a digitális képek esetén az sRGB színtér 148 százalékát, digitális mozgóképek esetén pedig a DCI-P3 (Digital Cinema Initiative) tartomány 109 százalékát képes megjeleníteni. Az OLED technológia további előnye az alacsony válaszidő, amely töredéke az LCD kijelzőkének, ezáltal a gyorsabb filmes jelenetek is szakadozás-mentesen jelennek meg a mobil képernyőjén. A V30-ban alkalmazott speciális P-OLED (plastic OLED) technológia különlegessége, hogy a pixelek az üvegnél lényegesen strapabíróbb műanyag lapban kaptak helyet. A telefon kijelzőjét és hátoldalát a különösen ellenálló Corning Gorilla Glass 5 üvegborítás védi.

Hatalmas képernyő kisebb készülékházban

A maga 6 colos átmérőjével a V30 OLED FullVision képernyője a cég elmúlt négy évben gyártott legnagyobb mobilkijelzője, miközben a V30 háza kisebb, mint a korábban bemutatott V20-as modellé. A felső perem 20, az alsó 50 százalékkal lett keskenyebb, mint a V20 esetében, továbbá az LG logó is a hátoldalra került, hogy az OLED kijelző nyújtotta látvány az előlapon még nagyobb teret kaphasson. A mindössze 7,3 mm vastagságú készülék meglepően könnyű, csupán 158 grammot nyom, de nem csak ezért kezelhető könnyen egy kézben tartva: a 18:9 arányú telefon nyújtottabb, mint az átlagos 16:9 képarányú telefonok, így a képernyőt két egyenlő részre osztva egyszerre két alkalmazást is kezelhetünk.

Hollywoodi mozifilm telefonnal

Az LG V-szériás mobiltelefonjai mindig is nagy hangsúlyt fektettek a multimédiás funkciókra, a V30 új, Cine Video módjában például 15 féle filmes effektus (Cine Effect) érhető el. A videofelvétel előtt könnyen választhatunk színt és stílust, így például romantikus, vígjáték vagy thriller hangulatú filmet is készíthetünk. A Point Zoommal nem csak a képernyő közepére, hanem a kép bármelyik pontjára ráközelíthetünk felvétel közben, ami új távlatokat nyit a mobiltelefonos filmkészítésben. A készüléken a filmnézés is egészen új élményt kínál, hiszen a telefon HDR 10-es tartalmakat támogató FullVision OLED kijelzőjén a mozgóképek elképesztő minőségben jelennek meg.

Fotózás bárhol, bármikor

A V30-at az LG korábbi csúcsmodelljeihez hasonlóan duál kamerarendszerrel szerelték fel, a telefon hátoldalán egy 16 MP-es normál és egy 13 MP-es széles látószögű kamera kapott helyet. A kamerák Crystal Clear üveglencséi élesebb színeket és tisztább képeket közvetítenek, mint a megszokott műanyag lencsés kamerák, ráadásul Corning Gorilla Glass 4 védelemmel is ellátták őket. A világon elsőként a V30-ba került f/1.6-os rekeszértékű kamera - ez azt jelenti, hogy 25 százalékkal több fény jut a szenzorba, mint egy átlagos f/1.8-as kamera esetében, így az LG V30 korlátozott fényviszonyok mellett is részletgazdag fényképeket készít. A V30 kameramoduljának vastagságát 50 százalékkal sikerült csökkenteni az elődmodellhez képest, ezért az objektív immár szinte teljesen belesimul a készülék hátlapjába.

Prémium hangzás

Az LG a zenerajongók igényeire szabva tervezte meg a V30-at, ugyanis a 32-bites digitális-analóg konverterrel (Quad DAC) ellátott hifirendszer révén a lehető legjobb minőségben hallgathatjuk a zenéket vagy vehetünk fel hangot. A Digital Filter és Sound Preset funkciók a hangfájl stílusához igazítják a hangzást, melynek köszönhetően eddig soha nem hallott részletek tűnhetnek fel a már jól ismert, kedvenc zenéinkben. A V30 az első olyan okostelefon, amely képes dekódolni a Meridian Audio által fejlesztett MQA (Mas-ter Quality Authenticated) formátumú tömörített hangfájlokat. A telefon hátoldalán látható Bang&Olufsen logó is a kiváló hangzásminőségről tanúskodik, ráadásul a készülék dobozában a cég prémium minőségű fülhallgatója is megtalálható.

Biztonság és tartósság

A V30 számos azonosítási lehetőséget kínál. Az ujjlenyomat-olvasót ergonomikusan a telefon hátulján helyezték el, ugyanott, ahol a bekapcsoló gomb is található. A készülék emellett képes hanghullámok alapján azonosítani tulajdonosát, de a képernyőzárat az arcfelismerés funkcióval is feloldhatjuk. A telefon strapabíróságát az elő- és hátlap Corning Gorilla Glass 5 edzettüveg-borítása, az ütéselnyelést szolgáló, úgynevezett H-beam formaterv és a különleges alumínium-ötvözetből készült keret garantálja. A telefon a MIL-STD-810G katonai szabvány 14 pontjára szerzett tanúsítványt, az IP68-as védettségnek megfelelően pedig víz- és porálló, tehát édesvízben 1,5 m mélységig akár 30 percen át is gond nélkül használhatjuk.

A készülék Snapdragon 835 processzorral, 3300 mAh-s akkumulátorral és 4GB RAM-mal érkezik a magyar piacra. A Quick Charge 3.0 gyorstöltési funkció mellett a V30 a világon elsőként kínálja az IDT (Integrated Device Technology Inc.) által fejlesztett gyors és biztonságos EPP (Extended Power Profile) Qi vezeték nélküli okostelefon-töltést, amely az összes WPC (Wireless Power Consortium) szabvánnyal rendelkező, napjainkban használatos vezeték nélküli töltővel kompatibilis. A korábbi másodlagos kijelzőt a Floating Bar, vagyis a képernyőn bárhová helyezhető, lebegő menüsáv és az Always-On kijelző váltotta fel a V30-ban, melyekkel a legfontosabb funkciók azonnal elérhetők.

Az LG multimédiás funkciókra fókuszáló csúcskészüléke február 5-től kapható a hazai Media Markt üzletekben.

Kulcsszavak: LG, LG V30, okostelefon
Vissza