Mesterséges intelligenciával debütált az LG V30S ThinQ mobiltelefon

Kütyü Magazin - 2018. március 5.

Az LG Electronics (LG) a 2018-as barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon mutatta be első ThinQ márkanévvel ellátott mobilkészülékét. Az LG V30 platformjára építve az LG V30SThinQ a leggyakrabban használt mobilfunkciókat a mai felhasználói igényekhez igazodó mesterségesintelligencia-megoldásokkal egészíti ki. 

Az LG a 2018-as CES-en mutatta be a ThinQ márkát, amellyel a mesterséges intelligenciát alkalmazó háztartási eszközeit, fogyasztói elektronikai termékeit és szolgáltatásait jelöli meg. Az LG a mesterséges intelligenciát emberközpontúan alkalmazó, a fogyasztót középpontba helyező vállalat, így a ThinQ márka célja, hogy elérhető – nem pedig elidegenítő – technológiaként népszerűsítse a mesterséges intelligenciát.

Az LG több mint egy éve dolgozik a leggyakrabban használt mobilos funkciók egyedi, mesterséges intelligencia alapú megoldásain. A vállalat kifejezetten a kamerára és a hangfelismerésre fókuszálva hozta létre a Vision AI-t, amely intelligenssé, ezáltal pedig könnyen kezelhetővé teszi a kamerát, valamint a Voice AI-t, amellyel még több szóbeli utasítást adhatunk okostelefonunknak.

Vision AI: kreatívvá teszi a fotózást

A Vision AI három új intelligens kamerafunkciót kínál. Az AI CAM, a QLens és a Bright Mode automatizálja mobilfotózást, ami a kezdők és a tapasztalt fotómániások számára egyaránt új élményt kínál.

Az AI CAM automatikusan elemzi a tárgyakat, és javaslatot tesz az ideális fotómódra a választható nyolc beállítás (portré, étel, kisállat, táj, város, virág, naplemente és napfelkelte) közül. A különféle módok kiemelik a képen szereplő tárgyak jellegzetességeit, figyelembe véve többek között a látószöget, a színeket, a visszatükröződést, az ellenfényt és a színtelítettséget.

A QLens funkció az AI-technológia képfelismerési képességeit használja ki. A beállítással a kamera képes a QR kódok beolvasására, így kényelmesebbé teszi az online vásárlás folyamatát. Ha lefotózunk egy tárgyat, a QLens funkció képes információt szolgáltatni arról, hogy az adott termék hol kapható a legalacsonyabb áron, és milyen hasonló termékek lehetnek érdekesek számunkra. A QLens módban indított képi kereséssel a tárggyal megegyező vagy ahhoz hasonló étel-, divat- illetve sztárfotók között böngészhetünk, de részletes információkat kaphatunk például az éppen lefotózott épületekről vagy szobrokról is.

Az LG V30SThinQ telefon Bright Mode funkciójával a gyenge fényviszonyok sem okozhatnak gondot fotózás közben. A legtöbb okostelefonban megtalálható hagyományos fénymérési metódus, azaz a háttérvilágítás vizsgálata helyett az új AI-funkció algoritmusai úgy teszik egy vagy két árnyalattal világosabbá a képet, hogy közben a fotó nem marad zajos, így kedvezőtlen körülmények között is jó képeket készíthetünk.

Voice AI: az LG exkluzív hangparancsai

Az MWC-n mutatkozott be az LG új, hangalapú mesterségesintelligencia-funkciója, a Voice AI is, melyen keresztül a felhasználók egyszerű szóbeli parancsokkal nyithatnak meg alkalmazásokat vagy módosíthatnak a telefon beállításain. A Google hangalapú asszisztensével együttműködő, kizárólag az LG kínálatában elérhető verbális parancsok révén nincs többé szükség a menüopciók közötti keresgélésre, hiszen direkt hangutasításokkal választhatunk ki speciális funkciókat.

Több memória, több tárhely, több szín

Az LG V30SThinQ új szintre emeli a “zászlóshajó készülék” fogalmát. Megújult tulajdonságai még a legmagasabb elvárásokkal rendelkező vásárlók igényeinek is megfelelnek. A telefon 6GB-os memóriájával több alkalmazás egyidejű futtatása sem okoz gondot, miközben a teljesítmény mindig gyors. Az LG V30SThinQ 128GB-os, valamint az LG V30S+ThinQ 256GB-os tárhelyével a felhasználóknak mindig lesz elég helye a telefonon. Ha a mobil tulajdonosa mégis felhasználná a rendelkezésre álló tárhelyet, microSD kártyával egészen 2TB-ig bővíthetjük azt.

A 6 colos vagy afölötti méretű készülékek kategóriájában az LG V30SThinQ továbbra is a legvékonyabb és legkönnyebb készülékek közé tartozik. A telefonnak a tartósság és ellenállóság terén sem kell szégyenkeznie, hiszen az Amerikai Védelmi Minisztérium által jóváhagyott MIL-STD-810G katonai szabvány 14 pontjára szerzett tanúsítványt. Az elődmodellhez képest megújult Moroccan Blue (marokkói kék) szín zöldes árnyalatot kapott, míg a szintén új Platinum Grey (platinaszürke) szín visszafogott, elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Mindkét készülék hátoldala lencse alakú, így ha különböző szögben esik rájuk a fény, az egyedi színek különféle árnyalatokban játszanak.

A mesterséges intelligencia kiterjesztése

Az LG V30SThinQ által kínált AI technológiák csak a kezdetét jelentik a vállalat megújított stratégiájának, melynek célja, hogy az egyre intelligensebb okostelefonok elsősorban a fogyasztók igényei alapján készüljenek el. Miközben az LG V30SThinQ fejlett és egyedi megoldásokat kínál, további LG készülékek is megkapják a legfontosabb mesterségesintelligencia-funkciókat, melyeket a felhasználók vezeték nélküli frissítéseken keresztül érhetnek majd el. Az LG a további frissítéseket a különféle hardveres specifikációk és telefonjellemzők figyelembe vételével határozza meg úgy, hogy az okostelefonok a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassák.

“Számos vállalat beszél a mesterséges intelligenciáról, mi azonban már most teljesítjük ígéretünket azzal, hogy az LG V30SThinQ-ban intelligens technológiákat integrálunk a felhasználók által legtöbbet használt funkciókba, ezzel pedig példátlan kényelmet kínálunk vásárlóinknak” – mondta Hwang Jeong-hwan, az LG mobilkommunikációs divíziójának elnöke. “A jövőben is újabb és újabb mesterségesintelligencia-funkciókat mutatunk be a könnyű használhatóság jegyében, ezzel is megmutatva vásárlóinknak, hogy elkötelezettek vagyunk a lehető legmodernebb és legjobb felhasználói élmény mellett.”

LG V30SThinQ termékspecifikáció:

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 835  
  • Kijelző: 6 colos, 18:9 QuadHD+ OLED FullVision kijelző (2880 x 1440 / 538 ppi)
  • Memória:
      – V30S ThinQ: 6GB RAM / 128GB ROM / microSD (2TB-ig)
      – V30S+ ThinQ: 6GB RAM / 256GB ROM / microSD (2TB-ig)
  • Kamera:
      – Hátlapi kettős kamerarendszer: 16MP normál látószögű (F1.6 / 71°) / 13MP széleslátószögű (F1.9 / 120°)
      – Előlapi kamera: 5MP széleslátószügű (F2.2 / 90°)
  • Mesterséges intelligencia: AI CAM / QLens / Bright Mode / AI Haptic / Google Assistant 
  • Akkumulátor: 3 300 mAh 
  • Operációs rendszer: Android 8.0 Oreo 
  • Méret: 151,7 x 75,4 x 7,3mm 
  • Súly: 158 g 
  • Hálózat: LTE-A 4 Band CA
  • Csatlakoztathatóság: Wi-Fi (802.11 a, b, g, n, ac) / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibilis) 
  • Színek: új marokkói kék (Moroccan Blue), új platinaszürke (Platinum Gray) 
  • Egyéb: IP68 víz- és porállóság / MIL-STD 810G tanúsítvány / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Crystal Clear üveglencsék / Google Daydream / UX 6.0+ / hangfelismerés / arcfelismerés / ujjlenyomat-olvasó / Qualcomm Quick Charge 3.0 technológia / vezeték nélküli töltés 
Vissza