Bemutatkozott az LG 2018-as monitorportfóliója

Kütyü Magazin - 2018. március 14.

Két gamer monitorral és négy, kifejezetten tartalomkészítésre és grafikai munkákra szánt, de játékra is kiválóan alkalmas kijelzővel debütált Magyarországon az LG 2018-as monitorportfóliója. 

E készülékeket az év során további modellek követik majd, de a már most kapható kijelzők hűen reprezentálják az LG teljes idei monitor-kínálatának legfőbb jellemzőit. A 27-től 38 colos méretig elérhető különféle kijelzők között a kezdő gamerek, a valódi e-sport bajnokok és a profi grafikusok is megtalálják a kedvenceiket.

Gaming monitorok kezdőknek és profiknak

Az LG új, 27 colos Full HD FreeSync monitora, a 27GK750F-B a legelkötelezettebb játékosok igényei alapján készült el. A 240 Hz-es képfrissítés és az 1ms-os elmosódáscsökkentés a garancia arra, hogy a játékélménybe nem fognak belezavarni az életlen képek, és a mozgások is tűpontosan jelennek meg. A monitor a legfontosabb gaming funkciókkal felvértezve érkezik: a dinamikus akciószinkronnak (DAS) köszönhetően a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek, a fekete szín stabilizátorral pedig a legmélyebb fekete tónusok is jól kivehetőek, azaz könnyen megtalálható a sötét zugokban megbújó ellenség. A kijelzőt különféle játékmódokra optimalizálhatjuk, egyszerűen választhatunk például az FPS, RTS és egyéb gaming beállítások között. Ezeken felül testre szabhatjuk a fényerősséget, a képarányt és az árnyékok részletességét is. A beépített célkereszt-funkciót kiválasztva pontosabban és gyorsabban célozhatunk az FPS játékokban.

Szintén a gamereknek készült a 32 colos, QHD (2560 x 1440) felbontású, prémium 32GK850G játékmonitor. Az NVIDIA G-Sync technológiájával a képernyőre érkező jelekből szakadásmentes, egymást villámgyorsan követő képkockák születnek. A G-Sync révén a képek input lag nélkül, villámgyorsan váltják egymást, így a monitoron feltáruló világ hihetetlenül élénk és részletgazdag lesz. Természetesen ez a kijelző is 1ms-os elmosódáscsökkentéssel, dinamikus akciószinkronnal és fekete szín stabilizátorral felvértezve kerül a boltok polcaira. A monitor egyedi dizájnja, vagyis a kijelző három oldalon keret nélküli kialakítása is azt szolgálja, hogy minél inkább zavartalanul elmerülhessünk a játékélményben. A megfelelő hangulatvilágításról a készülék hátulján megtalálható Sphere Lighting funkció gondoskodik: a forgatható gombbal a játékkörnyezetet megvilágító hatféle szín közül választhatunk.

Kijelzők profi munkaállomásokhoz és játékhoz

Profi fotósok, kép- és videoszerkesztők, grafikusok, programozók, valamint web- és appfejlesztők számára is egyedi megoldásokat kínál az LG 2018-as WK-sorozata. A 29WK600, a 34WK650 és a 38WK95C monitorok mindegyike képes az sRGB színtér 99%-ának megjelenítésére, a 21:9-es képaránnyal pedig kényelmes teret kínál a munkához. A monitorok beállításait könnyen, a képernyőn megjelenő ablakban módosíthatjuk, így nincs többé szükség a zavaró gombokra a monitor külsején. A látványt még teljesebbé teszi a három oldalon keret nélküli kialakítás, valamint az ergonomikus (állítható, dönthető és elfordítható) ArcLine talp. A készülékek mindegyike HDR 10 támogatással érkezik, melyet a HDR Effect funkció egészít ki. Ez a képminőség-javító algoritmusának köszönhetően a nem-HDR tartalmakat is a HDR-látvánnyal vetekedő, kiváló minőségű videókká konvertálja át.

A 29 colos 29WK600 és a 34 colos 34WK650 FreeSync monitorok a legfontosabb gaming-funkciókat – dinamikus akciószinkron, fekete szín stabilizátor – is megkapták, így ezek a készülékek játékra és munkára egyaránt ideálisak.

A 38WK95C a portfólió csúcskategóriás monitora, olyan professzionális munkaállomás, melynek WQHD+ (3840x1600) felbontású, 38 colos IPS LED kijelzője a HD-nál négyszer élesebb képet jelenít meg. Tökéletesen illeszkedik a webdizájnerek, profi grafikusok és tartalom-streamelők igényeihez, hiszen a hatalmas, a színeket tökéletesen visszaadó képernyőn több ablak is kényelmesen elfér. Az USB C porttal az adatátvitel és a különféle eszközök csatlakoztatása gyors és könnyű – a monitor így minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely hatékonyabbá teszi a munkát.

4K élmény bármikor

Számítógépes játékokhoz, valamint kép- és videoszerkesztéshez is tökéletes választás a 16:9-es képarányú 27UK850 monitor. A 4K UHD felbontású IPS LED kijelző a WK sorozathoz hasonlóan az sRGB színtér 99%-át képes megjeleníteni, HDR10 kompatibilis és a HDR Effect funkciót is megkapta. A 27 colos készülék HDCP 2.2 kompatibilis, azaz tökéletesen jeleníti meg a streamelt 4K videókat és játékokat, valamint a Blu-ray lemezről lejátszott Ultra HD tartalmakat. Az USB C porton keresztül bármilyen adattárolóhoz vagy lejátszóhoz csatlakoztathatjuk. A FreeSync-es 27UD850 is az LG gaming funkcióival érkezik, így a fekete szín stabilizátor és a dinamikus akciószinkron segíti azokat, akik munka után ugyanazt a monitort használnák játékra is. 

Az új monitorok már kaphatók a hazai boltokban.

Ajánlott bruttó fogyasztói árak:

  • 27GK750F – 134 900 Ft
  • 32GK850G – 249 000 Ft
  • 29WK600 – 84 900 Ft
  • 34WK650 – 139 000 Ft
  • 38WK95C – 399 000 Ft
  • 27UK850 – 189 900 Ft
Vissza