Az AOC bemutatja az AGON monitorcsalád új tagját

Kütyü Magazin - 2018. április 18.

A monitorok szakértőjeként ismert AOC büszkén mutatja be az AGON prémium gaming monitorcsaládjának új tagját, az AOC AGON AG322QC4 modellt, amely lenyűgöző látványt biztosít VESA DisplayHDR 400-kompatibilis, háromoldalon keret nélküli, 31,5 hüvelykes VA paneljével, borotvaéles Quad HD-vel (2560x1440), 16:9-es képarányával, mély és sötét, 2000:1-es kontrasztarányával és határozott, 1800 milliméter sugarú görbületével. A 144 Hz-es frissítési ráta, a 4 ms-os válaszidő és a Radeon FreeSync 2 -támogatás a legversenyképesebb szinten biztosít gördülékeny játékélményt.

DisplayHDR 400 és Radeon FreeSync 2

Az AG322QC4 a legfrissebb technológiákat – VESA DisplayHDR 400 és Radeon FreeSync 2 – hasznosítja az életszerű megjelenítés és a csodálatosan gördülékeny játékélmény érdekében. A VESA DisplayHDR 400 specifikációja 400cd/m²-es csúcsfényerőt, jobb fekete tónusokat, magasabb színskálát és nagyobb bitmélységet (színmélység) tesz lehetővé a High Dynamic Range (HDR) képek megjelenítése érdekében. 

A szakadozás- és képtörésmentes játékélmény biztosításához az AMD Radeon FreeSync 2 technológiája túlszárnyalja elődje teljesítményét, továbbra is támogatva a változó frissítési arányt (a grafikus kártya képfrissítési arányának a monitor képfrissítési arányával való megfeleltetésével). A FreeSync 2 szigorúbb előírásokat alkalmaz (pl. kötelező Low Framerate Compensation (LFC) technológia, nagyobb színtér), és a hagyományos HDR-monitorokhoz képest alacsonyabb latenciájú HDR-támogatást nyújt.

AOC AGON AG322QC4: az AGON-sorozat új tagja DisplayHDR 400 és Radeon FreeSync 2 támogatással

Lenyűgöző és magával ragadó kinézet

A keskeny, megújult mélyfekete színű AG322QC4 modell 1800 milliméteres sugarú görbületet alkalmaz a 31,5 hüvelykes VA (Vertical Alignment, függőleges igazítás) panelen. Ez a határozott, 1800 mm-es görbület mintegy körbeöleli a felhasználót, befedi a periférikus látását, és rendkívül elősegíti a játékban való elmerülést. Az ívelt képernyők esetében a felhasználók szeme többé-kevésbé azonos távolságra van minden saroktól, szinte merőleges szöget zárva be vele, amely a ferde szögek által okozott minden képtorzítást, kontraszt- és színeltolódást kiküszöböl. 

A gördülékeny játékélmény újradefiniálása

Az AG322QC4 modell VA panelje QHD-felbontással (2560x1440 képpont) rendelkezik, amely hosszú évekre előre „jövőbiztossá” teszi a játékosokat. Napjaink gamerei számára a legjobb középutas megoldás a QHD-felbontás, amely négyszer részletesebb képélményt nyújt a 720p-felbontásnál, a legtöbb játék esetében azonban a jelenlegi közép- és felső kategóriás grafikus kártyák könnyedén elérik a magas képkockasebességet QHD-ben a 4K-hoz képest. Az AG322QC4 modell VA panelje ezenkívül szélesebb látószögeket tesz lehetővé az IPS panelekhez képest. 

A kompetitív játékokat kedvelő játékosok elégedettek lesznek az AG322QC4 rendkívüli specifikációival. A 144 Hz-es frissítési ráta és a 4 ms-os GtG válaszidő kombinációja kiküszöböli az életlenség hatásait, és jobb vizuális visszajelzést nyújt a feszes tempójú, gyorsan változó játékok esetében. Az AOC Low Input Lag Mode üzemmódja tovább javítja a képernyő válaszidejét. Ebben az üzemmódban a videójel kikerüli a monitor elektronikája által végzett videófeldolgozás legnagyobb részét, amelynek révén a beviteli eszközök (billentyűzet/egér) parancsai gyorsabban alakulnak át látvánnyá. 

A játék testreszabása

Az AOC tudja, hogy melyek azok az apró dolgok, amelyeket a játékosok igazán értékelnek. Az AOC Game Mode (Játék üzemmód) előbeállításai egyéni beállításokat tartalmaznak a különböző típusú játékokhoz, mint az FPS, a versenyek vagy az RTS – mindezt a gyorsabb válaszidő és a tisztább látvány érdekében. Ezenkívül a felhasználók menthetik a saját előbeállításaikat is. A csomag egy vezetékes OSD távirányítót (QuickSwitch vezérlőt) is tartalmaz, amelynek segítségével a felhasználók könnyedén válthatnak az előbeállítások között. A Shadow Control funkció lehetővé teszi a játékosok számára, hogy módosítsák a képernyő árnyékszintjeit: segítségével a sötét részek világosíthatók, a világos/„kilúgozottnak” tűnő részek sötétíthetők, így a játékosok mindig tökéletes színeket élvezhetnek.

Az AOC Ergo Base állvány lehetővé teszi a magasság, a dőlésszög és az elforgatás beállítását is, elősegítve az optimális ergonomikus elhelyezkedést. A játékosok csatlakoztathatják a fejhallgatóikat az audiokimenet és a mikrofonbemenet segítségével, amikor pedig nincs rájuk szükségük, felakaszthatják a képernyő visszahúzható fejhallgatótartójára. A praktikusság jegyében a képernyő 2 USB 3.0-ás porttal, beépített kábelrendszerező megoldással és a szállítást megkönnyítő fogantyúval is rendelkezik. A játékosok kiválaszthatják, hogy a monitor alsó káváján és hátlapján található LED-es lámpákat piros, zöld vagy kék színben szeretnék-e használni, a még nagyobb testreszabhatóság jegyében pedig három intenzitási szint is beállítható. 

Az AOC AGON AG322QC4 modell várhatóan 2018 júniusában lesz elérhető, ajánlott fogyasztói ára: 599 euró.

Vissza