Nemzetközi aranyat ért egy magyar technológiai fejlesztés

Kütyü Magazin - 2018. május 17.

Egyedi kisfilmet kaptak a Telekom Vivicittán indulók a Wavemaker egyedülálló fejlesztésének köszönhetően. Az országos futóversenyhez köthetően az idei szezonban is több mint 17.000 személyes emlékvideó talált gazdára, miközben a Race TV 2017-es változata a Festival of Media Global Awards nemzetközi verseny „Best use of Technology” kategóriájában aranyat nyert.

Lezárult a Telekom Vivicittá sorozata, melyet idén ismét a Wavemaker egyedülálló, minden futó számára személyre szóló videókat készítő technológiája, a Race TV is segített emlékezetessé tenni. 

A személyre szabott kisfilmek mögött elképesztő technikai paraméterek állnak:

  • lassított 120 frame/sec tempóval készültek a felvételek a futókról a pálya 4 pontján
  • mindez a Telekom hálózatán valós időben ömlött fel a felhőbe, összesen 1,6 GByte/min sebességgel
  • a felhőben 200 virtuális gép vágta az egyes futókra vonatkozó részeket a több órányi streamből
  • további 200 virtuális gép fűzte össze és renderelte a személyes snitteket hangulat footage-dzsel
  • további egy instance a 400 gép feladatainak a kiosztásával foglalkozott
  • a videók néhány órán belül tízezres mennyiségben elkészültek

További fejlesztéseknek köszönhetően idén már nemcsak az automatikus időméréssel rendelkező futók készíthetnek saját kisfilmet maguknak, hanem azok is, akik chip nélkül teljesítették az adott távot. Ehhez a versenyzőknek ki kell választaniuk befutásuk pontos idejét és képét a kifejezetten erre a célra készült microsite-on.

A Race TV technológiával készült felvételekből összeállított videók száma folyamatosan növekszik, jelenleg 17.000 felett jár, a megtekintések és letöltések eddig 3 TeraByte forgalmat generáltak. Viszonyításképpen, ez az adatmennyiség, abban a tömörített 720p felbontásban, amiben az emlékvideók készültek, körülbelül 5.000 egész estés filmnek felel meg.

A nyertes projektet bemutató videó:

Kivitelező csapat: A RaceTV technológiáját a Wavemaker ötlete alapján a Wavemaker Content, az Umbrella Kreativ Műhely, valamint a POMs Cloud Ltd. készítette.

Vissza