Kisebb helyigénnyel és nagy teljesítménnyel érkeznek az új Dell Precision munkaállomások

Kütyü Magazin - 2018. július 26.

A Dell bemutatta a világ legnagyobb teljesítményű, 1U méretű rackszekrénybe szerelhető munkaállomását*, valamint több új toronykivitelű munkaállomást. A vállalat célja, hogy mindenféle méretű és pénzügyi hátterű cég számára elérhetőek legyenek az erős, megfizethető és kompakt iparágvezető munkaállomások.

Az ügyfelek visszajelzései alapján kialakított Dell Precision 3930 Rack rendkívüli teljesítményt nyújt, egy kompakt testben. Csekély mélységének köszönhetően jobb racksűrűséget biztosít és erősebb a hőtűrő képessége. Emellett a porszűrők és a hagyományos portok lehetővé teszik a gép zökkenőmentes integrációját az összetett orvosi képalkotó és ipari automatizáló megoldásokkal.

A 8. generációs Intel Core i és Xeon processzoroknak és a 64 GB ECC-támogatással rendelkező 2666 MHz-es DDR4 memóriának köszönhetően a rackbe szerelhető kivitel első osztályú teljesítményt kínál. Lehetővé teszi akár egy 250 W-os dupla szélességű Nvidia Quadro vagy AMD Radeon Pro grafikus vezérlő beszerelését, és akár 20 TB tárhelyig skálázható. A 3 PCIe bővítőhely és az opcionális PCI bővítőhely segítségével ez a rackszerkrénybe szerelhető munkaállomás könnyedén megbirkózik a legbonyolultabb feladatokkal is.

Az opcionális Teradici PCOIP technológia sokoldalú, biztonságos és gyors távoli 1:1 felhasználói hozzáférést tesz lehetővé, és akár négy kijelzős vékony klienseket is támogat. A rackszekrénybe szerelhető modell tökéletesen illeszkedik az adatközpontba, így gondoskodik az adatok, a zaj és a hő elszigeteléséről, és az asztalon is több hely marad.

Kiváló teljesítmény, kisebb helyigény

A kisebb méret nagy előnyökkel jár, és a Dell kifejezetten azzal a céllal alakította ki ezeket az új, belépő szintű munkaállomásokat, hogy segítsék elhozni az innováció jövőjét a mérnöki tervezés, a tudomány és a matematika terén, illetve egyéb nagy adat- és intenzív grafikai igényű területeken. A nagy teljesítményű gépekhez mostantól nem kell nagy munkaterület vagy komoly költségvetés, így ez a teljesítményszint számos vállalat és munkavállaló számára vált elérhetővé.

A Dell Precision 3630 Tower méretében 23 százalékkal kisebb az előző generációnál**, mégis jobban bővíthető, így a munkavállalók a munkakörnyezet korlátai ellenére is pontosan azt a megoldást használhatják, amelyre szükségük van. Az eszköz számos könnyen elérhető porttal rendelkezik, amelyekkel külső adatforrásokhoz, tároló- és egyéb eszközökhöz csatlakoztatható. Mivel a munkaállomások felhasználói gyakran dolgoznak szellemi értéket teremtő projekteken, a Dell egy opcionális Smart Card-olvasót (CAC/PIV) is kínál, amely megkönnyíti a biztonságos adatkezelést.

Kis mérete ellenére rendkívül nagy a teljesítménye, így ideális megoldás a virtuális valóság élményének megalkotásához vagy megtapasztalásához, illetve más erőforrás-igényes feladatokhoz. 8. generációs Intel Core i és Xeon processzorokkal, legfeljebb 64 GB, akár 2666 MHz-es memóriával szerelhető fel, és akár 225 W-os NVIDIA Quadro és AMD Radeon Pro professzionális grafikus vezérlők támogatására is képes.

A Dell Precision 3630 Tower SATA és PCIe NVMe SSD-kkel kínál skálázható tárhelyet akár 14 TB-ig, akár RAID-támogatásal is.

Az új Dell Precision 3430 Small Form Factor Tower sok munkaállomás-felhasználó számára tökéletes választás lehet, mivel a Precision 3630 számos előnyével rendelkezik, viszont kisebb a mérete, és akár 55 W-os grafikus vezérlőket is támogat. A munkaállomás emellett akár 6 TB RAID-tárhelyig is bővíthető.

Az említett bejelentéseken túl opcionálisan elérhetővé váltak az Intel Core X szériás, valamint az Intel Xeon W processzorai is a Dell Precision 5820 Tower munkaállomásokban. Az új processzorválaszték kedvezőbb áron teszi elérhetővé a kiváló teljesítményű munkaállomásokat.

A bejelentett munkaállomásoknál az Intel Optane biztosítja a gyors válaszidőt és a kedvező költségű, nagy tárhelykapacitást. A Dell Precision felhasználói az új szériával ugyanarra a minőségi kialakításra és megbízhatóságra számíthatnak, mint amit a termékcsaládnál már megszokhattak. A Dell továbbra is együttműködik különböző alkalmazások szolgáltatóival a független szoftverszállítói tanúsítványok beszerzése érdekében. Így a Dell munkaállomások olyan professzionális funkciókat is kínálnak, mint a Dell Reliable Memory Technology (RMT), amely a hibás memóriahelyek helyettesítésével megvédi a felhasználók munkáit a potenciális összeomlásoktól, a mesterséges intelligenciára épülő Dell Precision Optimiser szoftver pedig automatikusan optimalizálja a rendszert az alkalmazások akár 552 százalékkal gyorsabb futtatása érdekében.***

„A tervezésben, a gyártásban, a médiában, a szórakoztatóiparban és egyéb területeken dolgozó ügyfelek szívesen használják a Dell munkaállomásokat, amelyek a legnagyobb teljesítményű rendszereket kínálják a kritikus terhelések kezeléséhez. Ahogy haladunk a munkaállomások következő korszaka felé, egyre inkább felértékelődik a teljesítmény, és a még kisebb helyigény, valamint a magával ragadó munkafolyamatok kerülnek előtérbe. A Dell ezekkel az új belépő szintű munkaállomásokkal ezt a fejlődést segíti elő, hiszen a kialakításuknak köszönhetően sokkal kisebb helyigénnyel, a lehető legjobb teljesítményt kínálják. Amikor a vezető technológiák elérhetőbbé válnak, az innováció virágozni kezd. Néha egy egyszerű dolog, például a kisebb méret is elegendő olyan új ötletekhez és képességek kialakulásához, amelyek egész iparágakat képesek átformálni” – mondta Rahul Tikoo, a Dell Precision alelnöke és vezérigazgatója.

_______________

* Intel Xeon E-2186G processzorral, 64 GB 2666 MHz-es memóriával, NVIDIA GP100 grafikus vezérlővel és 2 db M.2 PCIe tárolóval felszerelve. A Dell konkurens munkaállomásait vizsgáló 2018. februári belső elemzése alapján.

** Belső tesztelés alapján július 2018.

*** Belső tesztelés alapján, május 2018, a SPECapc PTC Creo 3.0 benchmark teszt segítségével, összehasonlítva a Dell Precision 3630-t a Dell Precision Optimizer Premiummal az AI-alapú optimalizálással szemben a gyári alapbeállításokkal. A tényleges teljesítmény a konfiguráció, a felhasználás, valamint a gyártás változékonysága függvényében változik

Vissza