Tudd biztonságban a lakásodat ezekkel a rejtett kamerákkal

Kütyü Magazin - 2018. szeptember 26.

Nem kell egyből James Bond filmekre gondolnunk ha rejtett kamerákról van szó, hiszen a hétköznapokban is jó hasznát vehetjük egy ilyen kütyünek. 

Egy nappaliban elhelyezett kamerával könnyedén felvételt készíthetünk például egy esetleges betörőről, anélkül, hogy ő ennek tudatában lenne. Ez nagyon nagy segítséget jelenthet a későbbi nyomozás folyamán.

Amerikában nagy divat még az úgynevezett nanny cam, amivel a gyermekeket és a dadusokat felügyelik. Ha egy új bébiszitterrel hagyjuk otthon a kicsiket, egyszerűen, a mobiltelefonunk segítségével ellenőrizhetjük, hogy minden rendben megy e.

Különböző rejtett kamerák

Vásárolhatunk apró kamerákat és elrejthetjük őket magunk a lakáson belül, azonban ennél sokkal egyszerűbb megoldást jelentenek a hétköznapi tárgyaknak álcázott kütyük.

Gyakran találkozhatunk például klasszikus digitális órába rejtett kamerával. A sötét felület mögött teljesen észrevehetetlen maga a felvevő, emellett pedig természetesen hétköznapi óraként is funkcionál.

A kamerákat álcázhatjuk egyébként távirányítónak, tollnak, hangszórónak vagy akár menő LED-es lámpának is. A lehetőségeknek szinte csak a gyártók képzeletet szab határt.

A fejlett technológiáknak köszönhetően ezek az apróságok is képesek Full HD minőségben rögzíteni a felvételeket és akár azonnal továbbítják is azokat a telefonunk vagy számítógépünk memóriájába. Hasznos funkció még a mozgásérzékelő, amivel nem kell majd az üres lakást videóznunk. 

Kulcsszavak: kamera
Vissza