Új luxustelefont mutatott be a Huawei

Kütyü Magazin - 2018. október 20.

Minden eddiginél több extrával kerül a boltok polcaira a Huawei új luxuskategóriás okostelefonja, a Porsche Design Huawei Mate 20 RS. A Porschék formavilágát idéző készülék a mesterséges intelligenciának köszönhetően még a művészeti alkotásokat, például híres festményeket is képes felismerni és azonosítani. 

A felhasználók adatait olyan vadonatúj technológiákkal védi az okostelefon, mint a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, vagy a gyér fényviszonyok között is tökéletesen működő 3D arcfelismerő szenzor. A Huawei csúcsmobiljában a kiváló minőségű képek készítéséről három hátlapi kamera, egy 8 MP-es teleobjektív, egy 20 MP-es ultra széles látószögű és egy 40 MP-es RGB lencse gondoskodik. A Porsche Design Huawei Mate RS elegáns bőr hátlappal és egyéb kézműves bőr kiegészítőkkel érkezik a nemzetközi piacra, idén novemberben.

3D arcfelismerés, akár vaksötétben is

A Huawei bemutatta a Mate széria új luxus darabját, a Porsche Design Huawei Mate 20 RS-t. A készülék egyik legnagyobb újítása a 3D arcfelismerő-technológia, amely még kedvezőtlen fényviszonyok között is képes azonosítani a készülék tulajdonosát. A felhasználók biztonságát nemcsak az arcfelismerés, hanem Mate 20 RS kijelzőjében elhelyezett ujjlenyomat-olvasó is garantálja, a szenzor minden eddiginél gyorsabb és eredményesebb azonosítást tesz lehetővé. A készülék 6,39 hüvelykes, 2K-s kijelzőt kapott, amelynek alsó káváját a gyártó elvékonyította és a Porche Design logót is eltüntette a nagyobb és intenzívebb képi élmény érdekében. A 3D hatású, nyolcszögletű, lekerekített hátlapot a Porche luxusautóinak beltéri borítását idéző, kézműves bőr berakással díszítették a tervezők. Továbbá, félig anilin tartalmú bőrből készült Smart View Flip tokkal látták el a készüléket, amely lenyűgöző külsőt és kellemes fogást biztosít.

Kalandorokra szabva

A Porsche Design Huawei Mate RS-t három – egy 8 MP-es teleobjektív, egy 20 MP-es ultra széles látószögű és egy 40 MP-es RGB lencse – hátlapi kamerával szerelte fel a gyártó, melyeket a vakuval együtt formabontó, négyzetes elrendezésben helyezett el. Az ultra széles látószögű lencsének köszönhetően a készülék lélegzetelállító makró fotók készítésére is képes függetlenül attól, mennyire közel helyezkedik el a fotó alanya az okostelefonhoz.

A Huawei Mate 20 RS - mesterséges intelligencia által támogatott - HiVision funkciója az utazás szerelmeseinek kedvez: a készülék akár zsebenciklopédiaként is működik; ha a felhasználó ráirányítja a kamerát valamely ismert nevezetességre vagy művészi alkotásra, a telefon képes felismerni azt és bemutatni a történetét.  

Nagy teljesítmény, forradalmi töltési megoldások

A Porsche Design Huawei Mate 20 RS-ben is a gyártó legújabb, dupla NPU-val (neurális feldolgozó egységgel) felszerelt chipkészletét, a Kirin 980-ast helyezték el. A kiváló grafikai élményt pedig a Mali-G76 GPU egység biztosítja. A gyártó 4200 mAh-s akkumulátorral szerelte fel a készüléket, amely támogatja a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltési technológiát. A gyorstöltő 30 perc alatt akár 70 százalékos akkumulátor állapotot biztosíthat. A vezeték nélküli, 15 W Huawei Wireless Quick Charge technológia pedig 30 perces töltési időt követően körülbelül 30 százalékkal növeli az akkumulátor töltöttségét. A Mate 20 RS nemcsak villámgyorsan feltölthető, hanem a fordított töltési funkciónak (Wireless Reverse Charging) köszönhetően akár vezeték nélküli tápegységként is használható.

A Huawei a Porsche Design Huawei Mate RS elegáns fekete színben – limitált darabszámban vörösben is  –, változatos bőr luxus kiegészítőkkel kerül majd a polcokra, 8GB + 256 GB-os konfigurációban 1695 eurós, és 8GB + 512 GB-os konfigurációban 2095 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Vissza