Az LG újraértelmezi az okostelefonos hangzást az új G szériával

Kütyü Magazin - 2019. február 17.

Az LG Electronics (LG) a 2019-es MWC-n ismét demonstrálja vezető pozícióját az okostelefonos hangzás terén az új LG G8ThinQ készülékbe épített Crystal Sound OLED (CSO) kijelzőmegoldás bemutatásával. A forradalmi technológia a telefon OLED-képernyőjét használja a hang felerősítésére.

Mivel egyre több felhasználó számára válik filmnézés, játék és zenehallgatás esetén is elsődleges készülékké az okostelefon, a magas hangzásminőséget kínáló mobilok iránti igény nagyobb, mint valaha. Az LG mindig is hitt abban, hogy a magas minőségű okostelefonos hangzásnak kiemelt szerepe van az ideális felhasználói élmény megteremtésében, e meggyőződése pedig az LG G8ThinQ készülék megtervezésekor sem változott.

Az LG saját fejlesztésű CSO technológiája hangszórómembránná alakítja az OLED kijelzőt, és az egész képernyőfelület rezgetésével növeli a hangerőt. A vállalat egyedi megoldása a teljes kijelzőfelületet kihasználja, és a hangzás tisztaságán is képes javítani, azaz az egyes hangok könnyebben felismerhetők, a finom zenei részletek pedig jól kivehetők lesznek.

 

Kihangosítás módban a hangzás erőteljes basszussal válik teljessé, melyet az alsó hangszóró biztosít. A teljes értékű sztereó mód a kétcsatornás kialakítás révén valósulhat meg: az egyik csatornáért az alsó hangszóró, a másikért a kijelző felső része felel. Amellett, hogy javítja a hangminőséget, a CSO letisztult, minimalista megjelenést is kölcsönöz az LG G8ThinQ telefonnak.

Partnerével, a Meridiannal szoros együttműködésben az LG ismét kivételes hangzáshűséget ad a mobilos felhasználói élményhez, olyan finomra hangolt hangminőséget kínálva, melyet a felhasználók a vállalat felsőkategóriás okostelefonjaitól elvárhatnak.

Az LG új G szériás okostelefonjába olyan további audiofunkciók is bekerültek, mint:

  • az elsőként az LG által kínált DTS:X 3D térhatású hangzás, amely 7.1 csatornás rendszerben szól fülhallgató használatával és anélkül is;
  • a Hi-Fi Quad DAC, amely kivételes hangzáshűséggel szólaltatja meg a hangokat, valamint tisztább és mélyebb hangzást kölcsönöz az audioformátumok többségének;
  • a Master Quality Authenticated (MQA) támogatás, amely magas minőségű audiofájlok streamelését teszi lehetővé korlátlan mobilinternet csomag nélkül is;
  • a Boombox hangszóró, amely a telefon belső terét használja fel a rezonancia előállítására, így elképesztő basszust és hangerőt szólaltat meg.

„Az LG G8ThinQ egyértelmű demonstrációja elkötelezettségünknek az okostelefonos hangtechnológiák fejlesztése terén” — mondta Chang Ma, az LG mobilkommunikációs divíziójának szenior alelnöke és termékstratégiáért felelős vezetője. „Az új technológiák fejlesztése, valamint az audioipar legkiválóbb partnereivel kialakított együttműködések révén az LG továbbra is a felhasználók igényeire szabott hangminőséget kínál majd telefonjaiban.”

A barcelonai MWC látogatói maguk is kipróbálhatják a Crystal Sound OLED-technológiát, az LG G8ThinQ okostelefont és a vállalat további mobilújdonságait február 25. és 28. között, a vállalat kiállítási standján.

Vissza