A LEGO Csoport bemutatja a LEGO HIDDEN SIDE-ot

Kütyü Magazin - 2019. február 18.

A LEGO Csoport bemutatta az új, kiterjesztett valósággal erősítő játékcsaládját, a LEGO HIDDEN SIDE-ot, ahol a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. 

Ez az egyetlen, napjainkban elérhető játék, amely teljes mértékben és zökkenőmentesen ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, felfedve az interaktív játék rejtett világát. A 7 éves és annál idősebb gyermekek számára fejlesztett LEGO HIDDEN SIDE-ot az Amerikai Nemzetközi Játékkiállítás keretében láthatták először a vásárlók és a média képviselői.

A LEGO HIDDEN SIDE nyolc „kísértetjárta” építőszettet kínál, amelyek tele vannak bámulatos funkciókkal és titkos meglepetésekkel. Ezek már önmagukban is biztosítják azt az építési élményt és szórakoztató szerepjátékot, amely minden tematikus LEGO játékra jellemző. A termékcsaláddal együtt kifejlesztett egyedi AR alkalmazás segítségével a modellek életre kelnek, felfedve az interaktív rejtélyek és a megoldandó kihívások rejtett világát. Kombinálva a két világ még vonzóbbá és szórakoztatóbbá válik.

„Évekig tartó kísérletezéseink, amelyek során a technológia és a fizikai játék kapcsolódási lehetőségeit vizsgáltuk, azt tanították nekünk, hogy a gyerekek izgalmas játékélményeket várnak, amelyek zökkenőmentes átjárást biztosítanak  a fizikai és a digitális világ között – ez az, amit kiterjesztett játéknak nevezünk” - mondta Tom Donaldson, a LEGO Csoport Kreatív Játék Laboratóriumának alelnöke. „Alapvetően a  kézzelfogható építésre összpontosítunk, de az AR lehetőséget kínál arra, hogy a fizikai LEGO játékélményt új akció- és készségfejlesztő elemekkel egészítsük ki. Szakítunk az AR elsődleges játékformáival, hogy új típusú játékot hozzunk létre, ahol valójában a fizikai valóság befolyásolja az AR világot, nem pedig fordítva. 

Valódi LEGO építőélmény

A LEGO HIDDEN SIDE építőkészletek mindazt nyújtják, amit a gyerekek szeretnek és elvárnak a LEGO-tól – az építés kihívása, egy részletes, különböző funkciókkal rendelkező modell, és minifigura karakterek a történet által létrehozott univerzumban. Mindegyik készlet felépíthető úgy,  ahogyan az adott dolgot – például iskolaépületet, buszt vagy temetőt – a mindennapokban láthatjuk, de emellett átalakíthatók saját maguk kísértetjárta változatává is.

Az igazán kiterjesztett játék

Az alkalmazás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a két karakter –  Jack vagy Parker – valamelyikének saját szemszögéből fedezzék fel szülővárosukat, Newbury-t, mobiltelefonjaik segítségével pedig megnézhetik és megoldhatják a felszín alatt megbújó paranormális rejtélyeket. A játék arra buzdítja a gyerekeket, hogy tartsák telefonjaikat a LEGO modellek elé és lépjenek kapcsolatba a különböző elemekkel, vagy a „megszállott pontokkal”, amelyek kiszabadítják a virtuális szellemeket, akiket a gyerekeknek el kell kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a kisértetjárást az AR játékban. 

A különböző forgatókönyvek olyan dinamikus játékot tesznek lehetővé, amelyek megkövetelik, hogy a gyerekek kezeiket egyszerre két különböző világban tartsák, így tudnak előrehaladni a játékban. 

Donaldson hozzátette: „A LEGO HIDDEN SIDE-ot úgy terveztük, hogy a LEGO modellek átalakítása megváltoztassa az AR élményt, valamint az AR tapasztalat is segítsen új dolgokat felfedezni a fizikai modellekkel kapcsolatban. Ezáltal egy olyan kölcsönösen magával ragadó játékélmény érhető el két világban is, amely még sosem volt tapasztalható.”

Emellett az alkalmazás több rövid digitális játékot is tartalmaz, amelyekkel a gyerekek a készletektől függetlenül is játszhatnak.

A LEGO HIDDEN SIDE bevezetése a vállalat történetében az első alkalom, amikor az egyik termékcsaládot szolgáltatásként mutatják be. A bemutatás után az alkalmazás tovább bővül majd új szellemekkel, új kihívásokkal és a játékmenetek véletlenszerű variálásával, így a gyerekek számára minden játék új élményt jelent majd. 

 

Donaldson megjegyezte: „A mobiljátékok legjobb elemei közül válogattunk, hogy az élmény, amit nyújtunk, friss maradhasson, és a gyerekeket arra buzdítsuk, hogy időnként visszatérjenek a LEGO készleteikhez és megnézzék, mi változott. A LEGO építés és az AR technológia átgondolt integrációjával egy igazán innovatív játékélményt tudunk kínálni, ahol a folyamatosan változó játékon keresztül új tapasztalatokkal gazdagodhatnak.”

A LEGO HIDDEN SIDE 2019 nyarától lesz elérhető világszerte. A LEGO HIDDEN SIDE alkalmazás ingyenesen letölthető lesz majd az App Store-ból és a Google Play-ből.

Vissza