A kiemelkedő stílus és a prémium képernyő-technológia házassága

Kütyü Magazin - 2019. április 10.

A “Tervezte: Studio F. A. Porsche” a kifinomult és aprólékosan kidolgozott formatervezés szinonimája az egész világon. 

A képernyő specialista AOC bejelentette, hogy megérkezett két új képernyője, amelyeket a világhírű Studio F. A. Porsche formatervező iroda tervezett: a Red Dot Design díjnyertes U32U1, egy 31,5 hüvelykes (80 cm) prémium üzleti monitor, 4K felbontással és VESA DisplayHDR600 tanúsítvánnyal, és a Q27T1, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD monitor, amely inkább a dizájn-tudatos otthoni felhasználók számára készült.

Briliáns dizájn és képernyő-technológia: az AOC U32U1

 

U32U1 – Merész, díjnyertes dizájn professzionális használatra

Már első ránézésre is megkapó az U32U1 modell Red Dot Design díjnyertes formatervezése, amely a legnevesebb dizájn stúdiók egyike, a Studio F. A. Porsche remeke.

Ahogy változik az emberek a munkáról és a szabadidőről alkotott képe, úgy egyre inkább megkérdőjeleződik a professzionális és a személyes használatra szánt termékek éles elkülönítése. Ez jelenik meg az U32U1 formatervezésében is. Magas esztétikai igényekkel rendelkező felhasználókat céloz meg és a klasszikus bútortervezési trendeket használja fel. A csőalakú háromlábú állvány könnyed megjelenést nyújt és bármilyen környezetből és funkcionális kontextusból kiemelkedik.

A termék egyéb kiváló formatervezési tulajdonságokkal is rendelkezik: a 4-oldalon keret nélküli, vékony és billenthető képernyő egy olyan fényes fém háromlábú állványon foglal helyet, amelynek magassága akár 120 mm-rel is állítható. A lekerekített sarkokkal rendelkező alumínium hátlap, amely a csatlakozóknak is helyet ad, finom kontrasztot alkot a sötétszürke lapos hátoldali burkolattal. Valódi funkcionális újdonság, hogy ez a lap akkor is ugyanabban a helyzetben marad, ha álló pozícióba forgatja a képernyőt (pivot funkció), így a kábelek is egyhelyben maradnak. A még nagyobb rugalmasság érdekében a képernyő VESA kompatibilis, így külső állványokra, vagy fali konzolokra is felszerelhető.

Kiváló teljesítmény professzionális igényekhez

Az extra nagy 31,5 hüvelykes (80 cm) IPS képernyő briliáns 4K/UHD felbontással (3840 x 2160 pixel) rendelkezik. A VESA Display HDR600 és a HDR 10 szabványoknak való megfelelés révén a képernyő 10 bites színmélységet kínál, így 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes. A képek lenyűgöző kontraszttal és a világító fehértől a legmélyebb feketéig terjedő színskálán jelennek meg. A képernyő lefedi a DCI-P3 színtér 90%-át, amely ideális választássá teszi videók és fotók szerkesztéséhez professzionális felhasználók, a fotózás szerelmesei és grafikus tervezők számára egyaránt.

Kiváló USB-C csatlakoztathatóság

A szokványos HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 csatlakozók mellett ez a monitor rendelkezik HDMI 2.0, valamint USB-C portokkal, továbbá egy USB 3.1 elosztóval is. Az USB-C csatlakozás DisplayPort Alternate módjával notebook-okról, vagy más számítógépekről még nagyobb felbontású videojelek átvitelére nyújt lehetőséget. Az USB áramellátás képes akár 65 W teljesítménnyel is tölteni a notebook akkumulátorát és ezzel egyidőben az USB 3.1 adatátvitel villámgyors adatküldést tesz lehetővé.

Az AOC Q27T1: Ahol a kiemelkedő dizájn és a páratlan megtekintési élmény találkozik.

 

27T1 – Jövőbe mutató aszimmetria

A Q27T1 aszimmetrikus lábazata hű marad elődei formatervezési örökségéhez. Nem csupán különleges dizájnjával nyűgözi le szemlélőjét, de meglepetést okoz azzal is, ahogyan logikusan követi a monitor erőelosztását, tökéletesen kiegyensúlyozva ezáltal a monitor súlyát. Ez a dizájn kihangsúlyozza a kifinomult szerkezeti megtervezést, amely egy modern szoborhoz hasonlóan a helyén tartja a monitort. A három oldalon keret nélküli képernyő a bal és a jobb oldalon elrejti a műanyag keretet és eredendően keret nélkülivé teszi a terméket. Az alsó kávát csillogó sáv díszíti, míg a matt hajlított hátsó rész a monitor egyszerű és letisztult dizájnját hangsúlyozza ki. A lábazat letisztult megjelenése a hátoldalon folytatódik, ahol a BE/KI portokat egy olyan burkolat rejti el, amelyen csupán kis nyílások találhatók a kimenő kábelek számára, ezáltal fokozva a Q27T1 átfogó modern megjelenését.

A belső értékek sem maradnak el a külsőktől

Az AOC Q27T1 modell 27 hüvelykes, tükröződésgátló bevonattal ellátott IPS panelje 2560 x 1440 pixeles Quad HD felbontásának köszönhetően kiemelkedő megtekintési élményt nyújt. Az IPS technológia egyben széles betekintési szögről és kiváló színreprodukcióról is gondoskodik. A Q27T1, amely az AOC új T1 terméksorozatának első modellje, olyan széles színspektrummal rendelkezik, amely lefedi az NTSC színtér 90%-át. Két HDMI és egy DisplayPort aljzata révén a monitor készülékek számos típusával kapcsolható össze, ideértve az asztali számítógépeket, laptopokat, Blue-ray lejátszókat és játékkonzolokat.

„A Studio F. A. Porsche tervezőstúdióval közösen kifejlesztett új monitorainkat a csúcstechnológia és a kiemelkedő dizájn tökéletes kombinációja teszi egészen eredetien különlegessé”, mondta Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató. „Első közös gyártású monitoraink két évvel ezelőtti nagy sikerét követően örömömre szolgál, hogy most ismét két olyan modellt mutathatunk be, amelyek különleges dizájnjukkal kitűnnek a sorból.”

„Az AOC személyében tökéletes partnerre találtunk, aki nem csak osztja, hanem elő is segíti a kifinomult, aprólékos dizájn törekvéseinket. A minőség és teljesítmény tekintetében való kölcsönös egyetértésünk kiemelkedő, prémium termékek megalkotását teszi lehetővé, melyek a legmagasabb technikai és esztétikai elvárásoknak egyaránt megfelelnek”, mondja Christian Schwamkrug, a Studio F. A. Porsche design igazgatója.

Az AOC Q27T1 modell 2019 júliusától lesz elérhető 309 EUR ajánlott fogyasztói áron, míg az U32U1 modell 2019 során egy későbbi időpontól lesz kapható.

Vissza