A finom és tápláló falatokat minden kutya megérdemli!

Kütyü Magazin - 2020. január 15.

Amennyiben te is büszke kutyatulajdonos vagy, nyilván egyetértesz abban, hogy kis kedvencednek mindenből a legjobb dukál. Ez ugyanúgy igaz a fekhelyére, játékaira, mint az eledelére. Sok gazdi azonban itt véti a legnagyobb hibát, ugyanis nem veszi figyelembe, hogy a négylábúaknak éles fogaik és rövid emésztőrendszerük van, ezért az állati zsírokat és fehérjéket tudják a leghatékonyabban felhasználni. 

Bár a legtöbben csak jót akarnak kutyájuknak azzal, hogy nagy gonddal készített házikosztot adnak nekik, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ebben is megtalálható minden szükséges tápanyag! Ezért ha lehet, a főztöddel inkább csak a családot örvendeztesd meg, a kutyusnak pedig kínálj minőségi eledelt

De milyen is a jó kutyatáp?

Nem egyszerű a választás, azonban ha az alább felsorolt öt kritériumot figyelembe veszed, az már remek támpontot adhat: 

  1. Az eledel magas arányban tartalmazzon friss húst, így nem lesz szükség sem ízfokozókra, sem aromákra.
  2. Bőséges fehérjeforrás legyen, lehetőleg állati eredetű hozzávalókból. A kutya alapvetően ragadozó, így nincs szüksége kukoricára vagy szójára!
  3. Az ebek természetes étrendjében nagyon kis arányban fordul elő szénhidrát, így az alacsony glikémiás indexű tápok számukra az ideálisak.
  4. Legyen változatos összetételű, lehetőleg tartalmazzon különféle húsokat, mint például szabadon tartott baromfi, vadon fogott hal, ridegen tartott marha, birka.
  5. Az előírt arányban tartalmazzon belsőségeket, húsokat, porcokat, így csökkentve minimálisra a szintetikus összetevők használatát.

Ha most egy kicsit elbizonytalanodtál, hogy létezik-e egyáltalán ilyen eledel a piacon, ami megfelel mindezen szempontoknak, akkor a Kutyakajas.hu Webáruház megsúgja neked: igen, Acana a neve!

Minőség és természetesség

A kanadai székhelyű Acana cég legfontosabb szempontja a gyártás során, hogy olyan terméket állítsanak elő, amely maximálisan kiszolgálja a kutyák igényeit, a testfelépítésüknek és koruknak megfelelően. Ezek a tápok 95%-ban állati zsírokból és fehérjékből állnak, nem tartalmaznak semmiféle szintetikus összetevőt. Így nem kell aggódnod amiatt, hogy kutyusod bármiféle káros alapanyagot is elfogyaszt! 

A megfelelő mennyiségű fehérje ráadásul kiegészül zöldségekkel és gyümölcsökkel, melyek nem csak nekünk, embereknek, hanem, a kutyáknak is kiváló vitaminforrást jelentenek! 

Egészség a hosszú élet titka

 

Hogy mi a kutyák legrosszabb tulajdonsága? Az, hogy sajnos az életkoruk jóval rövidebb a miénknél, így előbb-utóbb mindig el kell engednünk őket az örök vadászmezőkre. Azért viszont nagyon is sokat tehetünk, hogy ez a nap minél később jöjjön el, és addig is egy hosszú, örömteli élet várjon ránk szeretett négylábú barátunk társaságában, egészségben, boldogságban.

 
Vissza