Az előrelátó utazás a kulcs

Kütyü Magazin - 2020. január 15.

Minden utazás stresszes egy kicsit, így a legjobb, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy minimalizáljuk a kellemetlenségeket. Éppen ezért nagyon figyeljünk oda, hogy lehetőleg csupa hasznos kelléket pakoljunk be az utazáshoz.

Mibe pakoljunk?

Az első és legfontosabb egy megbízható és minden igénynek megfelelő bőrönd vagy bőrönd szett. Az, hogy mi a praktikus a számunkra, maximálisan szubjektív, hiszen mindenki maga tudja, hogy mire van szüksége. Vannak, akik a kézipoggyászt részesítik előnyben, míg megint mások a bőröndökre esküsznek. Éppen ezért vegyük sorra az utazási szokásainkat, így könnyebb lesz eldönteni, hogy mit is válasszunk.

A bőröndöt minden esetben érdemes egy bőrönd huzattal megóvni a különböző sérülésektől, arról nem is szólva, hogy számunkra csak kedvező, ha kitűnik a többi közül. A bőrönd belseje sem mindegy, hogyan néz ki, hiszen nem egy hátrány, ha nem uralkodnak benne kaotikus állapotok. Erre a legjobb megoldást egy bőrönd rendszerező jelenti, ami nem csak a rendet tartja fenn, de könnyebb pakolni is, mivel átláthatóvá teszi a poggyászt. Nézz körül az Etáskánál kapható utazási kiegészítők között!

Mi kerüljön bele?

Természetesen azok a cuccaink, amik nélkül nem tudjuk elképzelni pihentető utazást.

Jó, ha több táskát is viszünk magunkkal, hiszen számos alkalom adódhat, amikor kell egy másik tatyó is a bőröndökön kívül.

Városnézés? Evidens, hogy a hátizsák a befutó. Méretét tekintve a legjobb, ha akkora, hogy minden fontos beleférjen, ami a városnézéshez kell. Egy flakon víz, némi harapnivaló, mobil, térkép, esernyő és persze pár apróság. 

Irány a strand? Semmi akadálya! Egy strandtáska is kell a csomagba, hiszen esztétikusabb, mint egy nejlonzacskó. Tehát ne hagyjuk otthon a megfelelő strandtáskát sem, hanem igenis csomagoljuk be az útra. 

Plusz egy ruha

Ha egy meleg helyre visz az út, akkor praktikus, ha azért egy pulcsi és egy hosszúnadrág is található a poggyászban. Hűvös hely esetén is biztosan befér egy könnyedebb ruha is, így semmi nem érhet meglepetésként. Sőt, a bulizós szett se maradjon ki, csakúgy, mint 2 váltás fürdőruha vagy épp egy városnézős és egy alkalmi cipő. Egy esernyő meg mindig legyen kéznél, sose tudhatjuk, mi fogad az érkezéskor. 

Saját pipere 

Mindenkinek vannak kedvencei, így a legjobb, ha azok is bekerülnek a csomagba. 

A maximális higiénia érdekében mindig legyen a kézipoggyászban kézfertőtlenítő vagy épp nedves kéztörlő, de akár kézmosó lap is. Remek megoldás a különböző bacik hazaszállításának a kiküszöbölésére is.

Vissza