Hangulatjavítás a lakásban dekor lámpák segítségével

Kütyü Magazin - 2020. január 15.

Amikor csak ránézünk egy dekor lámpára, valahogy észrevehetetlenül is javul valamelyest a hangulatunk. Pontosan ebben rejlik ezeknek a praktikus és kifejezetten hasznos kellékeknek a hasznossága.

Jelen bejegyzésünk nem titkolt szándékkal egyfajta kedvcsinálóként is íródott. Bízunk ugyanis abban, hogy a dekorációs lámpák előnyeiről és felhasználási lehetőségeiről olvasva sokan lesznek képesek egészen új színt varázsolni az otthonukba.

Ideális fényviszonyok és kellemes közérzet, avagy a sólámpa kettős hasznossága

A sólámpák egyik legfontosabb hozzáadott értéke az egészségre gyakorolt pozitív hatásában rejlik. Mindez a bennük megtalálható, egyenesen a Himalájából származó, tisztítási és vegyi folyamatoktól mentes sónak köszönhető.

Hogyha esténként felkapcsoljuk a sólámpát a szobában, akkor egyensúlyba kerülnek az elektromos részecskék, ezáltal nemcsak komfortosabban érezhetjük magunkat, hanem az alvásunk is pihentetőbb lehet.

Nem beszélve arról, hogy a sólámpa alkalmazása dekorációs megfontolásból is remek választásnak minősül. A segítségével könnyen meghitt hangulat varázsolható a helyiségben, ezáltal az estéink is jóleső atmoszférában telhetnek.

Variáljuk egész bátran a színeket

Egy dekor lámpa varázserejének kulcsát az általa kibocsátott fény szolgáltatja. Valósággal ámulatba ejtő tud lenni, amikor egy már-már unott helyiség teljesen újjáéled egyetlen világító test hatására.

Szerencsére a fényforrásokat forgalmazó lámpaboltok - mint amilyen az Alkonylámpa is -, illetve a kreatív designerek is jócskán ellátnak minket potenciális díszítő elemekkel. Tetszőlegesen meg tudunk világítani példának okáért egy esztétikus bútort, igazíthatjuk a színeket a festés során alkalmazott megoldásokhoz, esetleg kísérletezhetünk is a különféle árnyalatokkal.

A hangulatvilágítás témakörében talán egyetlen íratlan szabályt célszerű betartanunk. Erre a célra sokkal inkább a lágy, meleg fényű izzókkal rendelkező darabok kínálják a megfelelő opciót, mintsem a hideg és erős fényt magukból árasztók.

A dekorációs lámpák esetében a kreativitásunkat nyugodtan szabadjára engedhetjük

Sőt, bizonyos daraboknál az esztétikumot akár a funkcionalitással is tudjuk ötvözni. A hálószobában, az éjjeli szekrényen például nyugodtan helyet kaphat egy LED ébresztőóra vagy rádió. Ezáltal nemcsak a reggeli pontos ébredésről tudunk gondoskodni, hanem egy modern és szemre is tetszetős kellék lehet a tarsolyunkban.

Persze nem feltétlenül kell kizárólag a hálószobára szorítkoznunk. Ott van például a nappali, ahol jó eséllyel esténként összegyűlik a család, illetve a baráti beszélgetésekre is itt kerül sor. Néhány designos dekor lámpa akár az asztalon elhelyezve, a polcra felállítva, akár a mennyezetre felfüggesztve is sokat dobhat a helyiségben uralkodó hangulaton.

Vissza