Milyen előnyökkel járhat a heti kölcsön igénylése?

Kütyü Magazin - 2020. április 24.

A Provident heti kölcsön többek között szabad felhasználást, egyszerű és kényelmes ügyintézést, illetve gyors pénzhez jutást ígér az igénylőnek. A finanszírozási forma egyik sajátossága, hogy a felvett összeg visszafizetése heti rendszerességgel történik.

A cikkben bemutatjuk a heti kölcsön legfontosabb jellemzőit, kitérünk a pozitív elbírálás feltételeire, egyúttal az igénylés lehetséges módjainak a részleteire is rá fogunk világítani.

Amit a heti kölcsönről leginkább tudni érdemes

A heti kölcsön keretei között 40.000 és 420.000 forint közötti összeg igénylésére van lehetőség, a törlesztéshez pedig 40 hetes, illetve 72 hetes futamidő állhat rendelkezésre. Az igénylést egyértelműen könnyebbé teszi, hogy a folyamat kezes és fedezet nélkül is sikeresen megvalósulhat.

A felvett összeg felhasználása teljes mértékben szabad, miközben biztonságot és kiszámíthatóságot jelenthet a számunkra, hogy a törlesztőrészletek a teljes futamidő alatt változatlanok maradnak. Ráadásul árfolyam- vagy kamatkockázattól sem kell tartanunk.

A formátum sajátossága, hogy a felvett pénzösszeg törlesztése heti gyakorisággal történik, méghozzá banki átutalás formájában.

Elengedhetetlen feltételek a heti kölcsön sikeres igényléséhez

A heti kölcsön igénylésével kapcsolatos igényünk pozitív elbírálásához mindenképpen szükséges a már betöltött legalább 18 éves életkor, valamint a bejelentett magyarországi lakcím. Rendelkeznünk kell igazolt, rendszeres jövedelemmel, aminek a meglétét bizonyítanunk is kell.

A pénzintézet munkatársa kérni fog tőlünk egy érvényes azonosító okmányt is, emellett pedig egy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlára is mindenképpen szükségünk lesz. A felvett összeg folyósítása ugyanis banki átutalás keretei között valósul majd meg.

Amennyiben a külön díj ellenében kérhető Otthoni Szolgáltatást igénybe vesszük, akkor a saját vagy közös tulajdonú bankszámlára nem feltétlenül lesz szükség.

Milyen módon tudjuk igényelni a heti kölcsönt?

A heti kölcsön igényléséhez szükséges kapcsolatfelvételt megtehetjük telefonhívással, SMS küldésével, illetve a Provident online felületén is. Miután ezt megtettük, a pénzintézet munkatársa rövid időn belül tájékoztat minket a kölcsön részleteiről, továbbá választ ad a felmerülő kérdéseinkre.

A beszélgetés keretei között sor kerül időpont-egyeztetésre is, amikor a szerződéskötést is intézni tudjuk majd. Erre egyébként a tartózkodási helyünkhöz közel eső hitelpontban kerülhet sor, illetve az Otthoni Szolgáltatást igényelve az otthonunkban is.

Amennyiben a hitelbírálat pozitív eredménnyel zárult, akkor a szerződéskötés utáni tíz munkanapon belül az igényelt pénzösszeg folyósítása is megvalósul.

 

Vissza