Tudj meg mindent a TNT futárszolgálatról!

Kütyü Magazin - 2020. június 11.

A TNT futárszolgálat rövid határidőn belül kézbesít belföldön és külföldön egyaránt, háztól házig szolgáltatás keretében. Ha kérdésed lenne a szolgáltatásukról, ebben a cikkben biztosan választ kapsz rá!

A TNT szolgáltatása 

A TNT két speciális szolgáltatást nyújt: a TNT Express-t, ha a gyorsaság a fontos, és az Economy Express-t, amikor inkább a kedvező árfekvésen van a hangsúly. A TNT-nél akár egy munkanapon belül is célt érhet a csomag: a futár felveszi azt, és másnap már a kézbesítettnél lesz. Feláras szolgáltatásként még azt is megadhatjuk, hogy mely egy órás intervallumban tudjuk fogadni a futárt. Mindkét szolgáltatás igénybe vehető külföldön is, a TNT számos országba szállít. Erről bővebben lehet tájékozódni a Csomagnet.hu weboldalán. 

Csomagméretek és -súly a TNT-nél 

Mint minden futárszolgálatnál, a TNT-nél is elő van írva, hogy mekkora csomagméretet tudnak elszállítani. Esetükben ez 2,4 x 1,2 x 1,5 m (hossz x szélesség x magasság), a maximális súly pedig 70 kg lehet.  

Mire ügyeljünk a küldemény csomagolásakor? 

A küldeményt a futárnak való átadást megelőzően megfelelő módon be kell csomagolni. Külső csomagolásra háromrétegű kartondoboz ajánlott, amit belülről is ki kell bélelni, hogy a doboz tartalma ne tudjon mozogni az út során. Arra is ügyeljünk, hogy a doboz kívülről is körbe legyen ragasztva. 

Csomagkövetés 

A csomag követésének semmi akadálya, a TNT felületén bármikor meg lehet tekinteni, hogy éppen hol tart a küldeményünk, így ha külföldre adunk fel csomagot sem kell az elkeveredésétől félni.

Mikor érkezik a futár a rendelést követően? 

A futár érkezése helyszíntől eltérő lehet. Ha aznapra rendeljük meg a futárt bizonyos felárral, akkor 15 és 18 óra között érkezhet is, egyébként pedig hétköznaponként 8 és 18 óra között várható. 

Problémák és megoldásuk, avagy ha sérült a csomag 

Amennyiben a csomag sérülését tapasztaljuk, mindenképpen jelezni kell azt a futárnak, aki köteles jegyzőkönyvet felvenni a helyszínen. Ajánlatos ilyenkor képeket is készíteni, és elküldeni azt a futárszolgálat felé. Fontos! Igénybejelentéssel a kézbesítést követő 3 munkanapon belül lehet élni! 

A szolgáltatás megrendelése 

Ha pedig meggyőződtünk arról, hogy a TNT szolgáltatására van szükségünk, egyszerűen és gyorsan meg tudjuk azt rendelni a Csomagnet.hu weboldalán keresztül is, akár regisztráció nélkül. Azonban hasznos, ha mégis időt szánunk a rövid regisztrációs folyamatra, hiszen ha a jövőben is a weboldalon keresztül rendelünk, az a megadott adatoknak köszönhetően már sokkal gyorsabb lesz.

Vissza